11 ianuarie 2010

Templul de la Maharraqa

Al-Maharraqa (în arabă: المحرقة, DMG: Al-Maḥarraqa, greacă: Hierasykaminos) este un loc în Nubia de Jos, aflat la aproximativ 120 km sud de Aswan, la graniţa de sud a Imperiului Roman. Doar la câţiva ani după cucerirea romană a Egiptului în 30 î.Hr., Kushites din regatul Meroë au lansat un raid în prima regiune cataractă a Egiptului în 23 î.Hr. Prefectul roman din Egipt, Petronius, s-a răzbunat şi a învins armata invadatoare meroitică.
He then proceeded to station a Roman garrison of 400 troops at the southern outpost of Qasr Ibrim . [ 3 ] After some negotiations, a permanent frontier between Meroë and Roman Egypt was established at Maharraqa. [ 4 ] Thus, Maharraqa formed the extreme southern frontier of Roman Egypt.
Apoi el a fixat o staţie de garnizoană romană de 400 de soldaţi ca avanpost la sud de Qasr Ibrim. După o serie de negocieri, s-a stabilit o frontieră permanentă între Meroë şi Egiptul Roman la Maharraqa. Astfel, Maharraqa a reprezentat frontiera sudică extremă a Egiptului Roman.


Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu