25 ianuarie 2010

Cutremur sau armă seismică?


Oamenii au fost totdeauna atraşi de ideea de conspiraţie. Deşi existenţa armelor seismice n-a fost confirmată niciodată, o mare parte din comunitatea ştiinţifică spunând că omul nici măcar nu poate spera încă la influenţarea mecanismelor interne ale planetei, totuşi în lume circulă deja foarte multe zvonuri cu privire la asemenea arme.
Primul om care şi-a suflecat mânecile în încercarea de a influenţa mişcările scoarţei terestre a fost nimeni altul decat Nikola Tesla. El credea că materia, în orice stare s-ar afla, are o frecvenţă de rezonanţă, cel mai bun exemplu fiind un pahar de şampanie spart de un cântăreţ de operă. Un mecanism foarte mic a fost pus la punct de Tesla în 1897, acesta începând să creeze probleme în cartierul său din New York. Tesla a plecat prin oraş cu micul aparat în buzunar, în căutarea unui bloc în construcţie. A şi găsit un şantier potrivit, cu un bloc din care fusese amplasată doar structuca metalică. A prins aparatul pe un stâlp de suport, a făcut modificările necesare şi întregul edificiu a început să tremure în doar câteva minute. Muncitorii au coborat speriaţi că a început un cutremur. Tesla a marturisit mai târziu că ar fi putut dărâma şi Brooklyn Bridge, în doar o oră. 30 de ani mai târziu, Tesla a propus un concept de tele-geodinamică, el dorind să creeze mici cutremure pentru a detensiona zonele cu potenţial seismic. Nimeni n-a fost interesat de propunerea sa, ideea rămânând la nivel pur teoretic. Dar...

Ruşii au preluat ideea
Experimentarea tehnologiei şi/sau conceptului a fost preluată de către sovietici în timpul Războiului Rece.
Deşi neconfirmate vreodată, programele Mercur şi Vulcan, s-au ocupat cu destabilizarea plăcilor tectonice prin explozii nucleare controlate. În 1977, ruşii ar fi plasat bombe nucleare, de marimea TSAR (cea mai mare bombă nucleară detonată vreodată pe Pământ), în anumite puncte cheie, în şanţuri subacvatice de lângă Filipine. Intenţia lor era să elibereze tensiunile acumulate în mai multe zone ale plăcii tectonice din Pacificul de Sud, cu excepţia Filipinelor. Dacă era nevoie, detonau bombele, fapt ce ar fi provocat un cutremur gigantic şi implicit un tsunami care ar fi măturat întreaga coastă de vest a Statelor Unite. Nici americanii nu au stat degeaba şi chiar dacă Războiul Rece s-a încheiat, există şi în acest moment un experiment care ridică foarte multe semne de întrebare, numit HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program).



Experimente secrete
Principalul instrument folosit este „Ionospheric Research Instrument" sau IRI, un transmitator pe frecvente inalte care este folosit pentru energizarea temporara a unei por'iuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este identificarea unei modalitati de folosire a atmosferei pentru telecomunicatii. Primele informatii cu privire la utilizarea in scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea ca Statele Unite incearca sa dezvolte un concept de razboi geofizic. Mai mult, exista zvonuri care spun ca in Alaska se incearca reproducerea unor experimente ale lui Tesla.




Convenţie internaţională
Toate aceste informaţii ar fi rămas poate la nivelul de conspiraţie, dar zvonurile au fost alimentate de o menţiune (despre HAARPA) a lui Vladimir Putin, în 2002, într-un discurs din Duma de Stat. Nici o putere mondială nu a recunoscut până acum că a avut în vedere experimente cu arme seismice sau că măcar au luat în consideraţie o asemenea opţiune. Cu toate acestea, pe 10 decembrie 1976, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a aprobat o convenţie care pare să verifice teoriile conspiraţioniste. Aceasta se numeşte „Convenţie asupra interzicerii folosirii în scop militar sau civil a tehnicilor de modificare a mediului înconjurător".

În prezent

Discuţiile cu privire la implicarea Statelor Unite în dezastrul din Haiti au plecat de la o declaraţie a preşedintelui venezuelan Hugo Chavez, care a „citat” un raport al Flotei de Nord a Rusiei, în care s-ar afirma că dezastrul din Haiti a fost cauzat de un test al SUA cu un sistem care poate crea şi „anomalii climatice, inundaţii, secete şi uragane”, cu ajutorul HAARPA.


Primele informaţii cu privire la utilizarea în scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea că Statele Unite încearcă să dezvolte un concept de război geofizic. Mai mult, există zvonuri care spun că în Alaska se încearcă reproducerea unor experimente ale lui Tesla.


O altă teorie care circulă acum pe internet merge chiar mai departe, afirmând că în urma cutremurului produs de SUA, americanii au invadat practic ţara, sub acoperirea ajutorului umanitar, prin trimiterea a 160.000 de militari. Aceată ipoteză are însă câteva probleme pentru că Haiti nu are o economie proprie, trăind din ajutoare umanitare din toată lumea, iar Statele Unite au probleme mari financiare, fiindu-le foarte dificil să înghită o altă pseudo-economie, cu tot cu problemele sociale.

Cea mai îndrăzneaţă propunere sugereză însă că Haiti a fost doar un test înaintea invaziei americane din Iran, dar nu există dovezi şi nici indicii că Obama va continua politica agresivă a lui George Bush.

Experiment sau nu, cu un număr estimat de 200.000 de victime, cutremurul din Haiti este cea mai mare catastrofă umanitară din istorie, dacă nu se iau în calcul ultimele războaie mondiale. Dacă însă oamenii au reşit să stăpânească o tehnologie care este capabilă să manipuleze o planetă, rămâne de văzut.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu