6 ianuarie 2010

Evaluarea riscului de ţară

În economie, adevărul nu poate fi ascuns prin demonstratii cu formule sau ecuaţii savante deoarece subiectul acestor încercări de manipulare adică omul, simte pe propia lui piele adevărul economic.
Personal, nu sunt de acord cu afirmaţia de mai sus. Chiar dacă omul simte pe propria piele adevărul economic, el este manipulabil!
Pledoaria pentru „MODELE DE EVALUARE A RISCULUI DE ŢARĂ” o constituie faptul că noi trăim într-o civilizaţie a riscului. Apariţia riscurilor generează crize ce sunt considerate rupturi în funcţionarea normală a oricărui sistem politico-economic naţional. Teoretic, lucrarea prezintă sistemele şi metodele mondiale utilizate în evaluarea riscului de ţară. Pe fundalul profundelor transformări ale economiei mondiale, economia românească are posibilitatea de a-şi găsi locul într-o lume dinamică, dar folosirea acestei şanse depinde de noi, de capacitatea economiei româneşti de a deveni mai maleabilă şi mai receptivă la stimuli externi. Va fi un drum lung şi dificil. Uneori vom fi atât de deprimaţi încât vom confunda prietenii cu duşmanii dar nu va trebui să confundăm prezentul cu viitorul. Nici un moment nu trebuie să ne pierdem speranţa şi credinţa în capacitatea românilor de a-şi înţelege interesul. Iată de ce am convingerea că în România, cel mai important factor al creşterii economice este tocmai conştiinţa interesului naţional. Când o vom avea, România va deveni un adevărat miracol economic.
Până una alta, reprezentanţii marcanţi ai clasei noastre politice nu par a dovedi că au o conştiinţă a interesului naţional. Şi cred că multe au început odată cu aderarea la NATO şi UE!
Deci, cum se evaluează riscul de ţară? Un posibil răspuns în cartea următoare: Evaluarea riscului de ţară


Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu