18 februarie 2010

Libertatea virtuală?

Ei, iată c-am ajuns şi la asta. Cel puţin ca suspiciune. Au apărut bănuieli că noul sistem de operare al Microsoft, Windows 7 ar avea „portiţe”. De unde această suspiciune? De la faptul că un oficial al National Security Agency (NSA) a depus mărturie în faţa Congresului American cum că agenţia a lucrat la sistemul de operare. Pe de altă parte, Microsoft neagă faptul că Windows 7 ar avea „portiţe”, spunând că NSA s-a implicat doar la asigurarea standardelor de securitate.
"Microsoft nu a pus şi nu va pune portiţe în Windows"
a spus o purtătoare de cuvânt a companiei, reacţionând la un articol publicat miercuri în Computerworld.
Richard Schaeffer, directorul securităţii informaţiei al NSA, a declarat sub-comitetului Senatului în probleme de terorism şi securitatea ţării:
"Lucrând împreună cu Microsoft şi cu elemente din Departamentul apărării, NSA şi-a folosit din plin expertiza unică pe care o are şi cunoştintele despre ameninţările asupra sistemului şi vulnerabilităţile sale, pentru a întări ghidul de securitate al sistemului de operare al Microsoft, fără a constrânge operatorul calculatorului să întreprindă acţiuni zilnic, fie că ele sunt în sectorul public, sau în cel privat"
Dar asta nu-i prima oară când NSA s-a implicat în „dezvoltarea produselor” Microsoft, Windows Vista deasemenea rezultatul unei astfel de colaborări. Şi vine o întrebare logică: din  moment ce NSA e o agenţie de spionaj ale cărei sarcini şi competenţe principale sunt interceptarea mesajelor (electronice, fie ele telefoane, computere, radiouri, faxuri, mergând până la micul aparat de radio din capul fiecărui om numit creier, care emite şi el unde electro-magnetice pe frecvenţe specifice, la un nivel suficient de ridicat, încât să poată fi interceptate de la distanţă) cine poate avea încredere într-un produs la care a lucrat această agenţie?

Prin reteaua globala numita Echelon, NSA intercepteaza orice transmisiuni de pe pământ, care mai apoi sunt analizate de către supercomputerele sale pentru a detecta cuvinte cheie, sau alte lucruri de interes. Odată detectate, informaţia este înaintată unui analist uman pentru acţiuni ulterioare, care pot fi extrem de scârboase şi de neplăcute, după cum susţin mii de cetăţeni ai SUA.

Putem instala anti-virusuri, firewalls, şi alte cele şi bineînţeles că trebuiesc făcute aceste lucruri, dar să nu pierdem din minte că balanţa este înclinată împotriva noastră din start.

Cine-şi imaginează că e anonim pe internet, trebuie să fie de un optimism incurabil, sau să folosească un laptop numai în timpul zilei, din maşină, conectându-se sporadic în diferite puncte de acces din oraş, pentru durate foarte scurte, cu un sistem de operare preferabil Linux, conţinut pe CD-ROM sau pe un stick de memorie protejat cu parolă şi nici o altă informatie pe laptop.

De ce ziua? Simplu: pentru a nu fi detectată stralucirea ecranului. Altfel, tot NSA a dezvoltat tehnologia numita Tempest, prin care vi se poate citi ecranul calculatorului direct din ..satelit – fără glumă. Aveţi banii să vă cumpăraţi un laptop ecranat? Şi mai bine! Acea cumpărătura vă plasează automat pe lista celor buni de supravegheat mai îndeaproape, dacă nu sunteţi în slujba guvernului.

Oricum, chiar cunoscuţi fiind, comunicarea liberă pe net îi deranjează teribil pe tovarăşii globalişti, căci astăzi cetăţenii au opţiunea să fie ei înşişi jurnalişti. O cameră digitală în buzunar, un laptop în maşină, un ochi atent şi timp petrecut în oraş şi gata, puteţi lejer bate un post de televiziune cu promptitudinea şi calitatea informaţiilor furnizate pe blogul Dvs. Sau pur şi simplu, o înclinaţie către analiză şi iarăşi, oamenii vor gravita în mod natural către Dvs.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu