30 noiembrie 2009

OMS, „fabricantul” sperietorii Gripei Porcine Globale - suspectată de corupţie

Gripa porcină pandemică, despre care Novye Izvestija a scris de mai multe ori, poate fi cea mai ambiţioasă tentativă de corupţie contemporană. În orice caz, aspectul comercial enorm al sperietorii „gripei porcine” este deja evident.


La aceeaşi concluzie au ajuns şi jurnalişti danezi, care au examinat legăturile dintre Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi companiile farmaceutice lideri mondiali, care au câştigat averi prin vânzarea de droguri pentru a combate boala. Se pare, de exemplu, că mulţi oameni de ştiinţă, care stau pe la diversele comisii de OMS, au ascuns cu grijă faptul că primesc bani de la companii farmaceutice gigant din lume.

În conformitate cu banca de investiţii internaţionale JP Morgan, industria farmaceutică va face mai mult de 7 miliarde de euro în acest an din vânzarea de vaccinuri A/H1N1. Ţările occidentale au comandat doze suficiente pentru vaccinarea fie a întregii populaţii (cum ar fi Australia) fie a unei treimi (Germania şi mai multe state membre UE). Producerea vaccinurilor şi pastilelore se face contra cronometru, în patru ture, cu nerespectarea de ordine ... ei nu se confruntă cu criza economică globală, aşa cum fac alţii.

Pentru prima dată în mulţi ani, „panica” de pandemie gripală a afectat UE. Vaccinul a fost produs fără un număr suficient de clinice şi de laborator.

Este o astfel de panică justificată? Un număr tot mai mare de specialişti sunt implicaţi în examinarea problemei prin compararea statisticilor mortalităţii date de virusul gripei porcine cu variantele convenţionale, care-şi încep efectele în fiecare toamnă ţi ţin până în martie pe întreaga planetă. Până în prezent, potrivit OMS, şase mii de oameni au căzut victime A/H1N1, în timp ce rata medie anuală de deces în timpul epidemiilor de gripă „tradiţională” ajunge la o jumătate de milion.

Cauza principală a răspunsului isteric la epidemia de gripă porcină, în conformitate cu reporterii de la ziarul danez „Information”, nu este dată de periculozitate, ci datorită unei campanii puternice dusă de către experţii OMS. Unii dintre aceşti experţi sunt literalmente în serviciul producătorilor vaccin.

„Este îngrijorător faptul că mulţi dintre oamenii de ştiinţă care stau pe la diverse comisii ale OMS, sunt prezentaţi ca fiind „experţi independenţi”, dar ascund cu grijă faptul că primesc bani de la companii farmaceutice”, a declarat profesorul de epidemiologie, Tom Jefferson, care lucrează la Centrul Cochrane din Roma. [a se vedea şi EPIDEMIOLOGUL TOM JEFFERSON: De ce gripa porcină NU reprezintă o ameninţare majoră? Pandemia – o operaţiune comercială, vaccinurile – netestate corespunzator - nota trad.]

OMS a anunţat pandemie de gripă porcine sub presiunea unui grup de consilieri, condus de un medic din Ţările de Jos, Albert Ostenhaus, poreclit „Dr. Gripă” (de la numele de „Tamiflu”), pentru că el a fost activ în promovarea vaccinării în masă a populaţiei, prin OMS şi mass-media occidentală. Acum, guvernul Ţărilor de Jos efectuează o investigaţie de urgenţă în activităţile lui „Doctor gripă”, devenind un lucru cunoscut faptul că primeşte salariu de la mai multe societăţi de producţie de vaccin. Mulţi alţi consilieri OMS stau „pe două scaune” (conflict de interese), la fel ca Ostenhaus, şi în timp ce se ocupă de pandemia de gripă porcină în numele OMS, lor nu le place să faceţi public faptul că sunt plătiţi ca şi consilieri ai giganţilor farmaceutici Roche, RW Johnson, SmithKline Beecham şi Glaxo Wellcome, care au primit partea leului de comenzi pentru fabricarea de vaccinuri. Rezultat al presiunii exercitate de aceşti experţi a fost o rezoluţie de OMS pe data de 7 iulie a acestui an, care a făcut apel pentru o campanie fără precedent de vaccinare în masă.

„OMS este părtinitoare în recomandările sale - spune profesorul Tom Jefferson. - Măsurile de igienă obişnuite au efect mult mai mare decât aceste puţin studiate vaccinuri; în vreme ce, OMS se referă la utilizarea de măşti şi la spălatul mânilor ca mijloc de combatere a gripei porcine doar de două ori în documentele sale, vaccinurile şi alte medicamente sunt referite de 42 de ori! „Dr. Jefferson şi mai mulţi dintre colegii săi cred că toţi consilierii plătiţi de companiile farmaceutice ar trebui să fie îndepărtaţi din poziţiile lor, şi să nu li se permită să mai dea recomandări în numele OMS, dar organizaţia însăşi nu se grăbeşte să efectueze o astfel de reformă. Purtătorul de cuvânt al OMS, Gregory Hertl, comentând articolul din 'Information' (ziarul danez) a declarat că este imposibil de a refuza serviciile unor experţi recunoscuţi din lume pe simplul motiv că aceştia au un interes financiar în promovarea unei strategii de combatere a diverselor boli.

Trebuie menţionat faptul că acesta nu este primul an în care „domeniul corupţiei” în farmacologie a fost punctul central al mass-media occidentală. The New England Journal of Medicine a publicat „The Whistleblower”cu mai mulţi ani în urmă. Într-o serie de articole Whistleblower a arătat viaţa interioară a „mafiei medicale”. Potrivit acestora, doar 11-14% din bugetele companiilor farmaceutice sunt cheltuite pe cercetare, dar 36% din fonduri sunt cheltuite pe PR. O mare parte din bani ajung în buzunarele medicilor, oamenilor de ştiinţă, şi în conturile diverselor organizaţii care lucrează în domeniul îngrijirii sănătăţii.
Sursa: World Health Organization ‘Manufactured’ The Global Swine Flu Scare – Suspected Of Corruption

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu