23 octombrie 2009

Windows 7

Având în vedere că pentru utilizatorul obişnuit Windows este aproape similar cu calculatorul său, lansarea noului sistem de operare al Microsoft, Windows 7, care a fost lansat joi 22 octombrie, nu poate fi trecută cu vederea. Windows 7 va fi scos oficial pe piaţa românească abia pe 5 noiembrie spun reprezentanţii Microsoft România.

Windows 7 va fi distribuit pe piaţa românească prin trei canale:
  • preinstalat pe calculatoare noi
  • pachete retail
  • licenţiere prin contracte de volum
Ediţiile care vin preinstalate pe calculatoarele noi sunt Windows 7 Starter (pe netbook-uri) Home Premium, Professional şi Ultimate. Precomandarea a avut ca avantaj un preţ ceva mai mic faţă de cel de lansare. În România, nu a fost posibilă precomandarea.

Preţuri în România: Windows 7 Home premium va avea un preţ estimat de retail de 160,8 euro, Professional - 218,9 euro şi Ultimate - 260,2 euro, ne-au spus oficiali ai Microsoft România. Deasemenea, upgrade-ul va avea, tot în funcţie de ediţie, un cost variabil între 97 de euro şi 193 de euro

Cerinţele sistem: potrivit site-ului Microsoft, noul sistem de operare are drept cerinţe minime un procesor de 1 GHz, 1 GB of RAM (32-bit)/2 GB RAM (64-bit) şi 16 GB spaţiu disponibil pe hard (32-bit)/ 20 GB (64-bit).

Noutăţi: se afirmă că Windows 7 aduce o foarte mare îmbunătăţire la nivel de securitate, care este mult îmbunătăţită prin noile politici de back-up, prin facilităţi precum BitLocker-To-Go (criptarea integrală a conţinutului memory stick-urilor), şi prin Internet Explorer 7; o facilitate oarecum interesantă este cea de Location-Aware Printing, prin care un utilizator de laptop poate tipări la cea mai apropiată imprimantă din organizaţie, indiferent de biroul în care se află; sunt incluse şi îmbunătăţiri de performanţă pentru gameri, cu suport pentru grafică pe 64 de biţi şi DirectX 11.

Se spune că Windows 7 este disponibil în 14 limbi printre care engleză, japoneză, spaniolă, chineză. Dar din 31 octombrie, sistemul de operare va fi disponibil în română şi în alte 20 de limbi.

Alte informaţii: va fi mai greu de crack-uit decât versiunea XP, unde băgai un serial şi terminai povestea; un lucru organizatoric, relativ folositor, s-a remarcat la Internet Explorer, unde dacă deschizi mai multe ferestre dintr-un tab acestea au aceeaşi culoare asemenea celui original; dacă deschizi apoi un alt tab, acesta va avea o altă culoare; un mare plus al noului Windows e dat de certificatul de criptare, cu ajutorul căruia se pot cripta informaţiile de pe hard disk, făcându-le astfel indiponibile celor care nu au certificatul respectiv.

Posibile probleme? Oare câţi producători de hardware au şi drivere pentru sistem.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu