29 octombrie 2009

10 motive pentru a păstra Windows XP până la apariţia SP1 Windows 7

Conform unui articol eWeek, nu este recomandat, în special pentru companii să treacă la Windows 7 înaintea apariţiei Service Pack 1. Motivele (pe scurt) ar fi:
  1. Probleme de istoric - Microsoft vrea ca noi să uităm că Windows a avut un trecut plină de probleme la momentul fiecărei lansări. Fiecare sistem de operare Microsoft a lăsat în memoria recentă amintiri despre mai multe bug-uri, găuri de securitate şi alte probleme care au determinat compania să aştepte patch-ul sistemului de operare cât mai repede posibil. Fără îndoială că acelaşi lucru va fi valabil pentru Windows 7, este parte a procesului.
  2. Windows XP nu mai costă compania - O altă problemă pentru companii este costul de implementare a Windows 7. Sigur, este un nou sistem de operare, dar se impune, de asemenea hardware nou. Cu alte cuvinte, costurile de implementare a Windows 7 în întreprindere este destul de mare. Şi pentru multe societăţi, cheltuielile în numerar pe un nou sistem de operare este de neconceput acum.
  3. Problemă economică - De-a lungul acestei perioade, economia este incertă. Deşi unii economişti sunt optimişti, spunând că procesul de revenire este în curs de desfăşurare companiile chiar nu ştiu ce va fi în viitor. Problemele s-ar putea agrava. Cheltuielile de capital atât de mult pe un sistem de operare nou, nu ar putea fi cea mai buna idee.
  4. Productivitate - Trecerea de la XP la Windows 7 nu va fi o tranziţie lină pentru cele mai multe companii. XP este foarte diferit. Nu există nici o interfaţă Aero.Task Bar-ul Windows 7 ar putea să-i debusoleze pe angajaţi şi ultimul lucru pe care şi l-ar dori o companie ar acela de a se confrunta cu probleme de productivitate. Alternativa ar fi ca angajaţii să folosească Windows 7 pe calculatoarele de acasă pentru a se antrena
  5. Probleme de securitate - Până în prezent, Windows 7 nu a fost testat pe piaţă. Companiile chiar nu ştiu dacă datele lor sunt mai sigure sub Windows 7. Nu trebuie decât să aşteptaţi şi să vedeţi ce se-ntâmplă.
  6. Sprijinul nu va muri (Resource Library): Unul dintre principalele motive pentru care orice companie ar putea trece de la un sistem de operare este lipsa de sprijin. Windows XP nu va suferi din cauza faptul că, pentru anii ce vor urma. Microsoft va continua să producă patch-uri XP pentru încă cinci ani. Companii au astfel la dispoziţie suficient timp pentru a aştepta, urmând să investească într-un sistem de operare nou atunci când va fi necesar.
  7. Lucrurile s-au îmbunătăţit - doar pentru ca Windows 7 prezintă mai multe caracteristici built-in, cum ar fi Windows Essentials Security şi Internet Explorer 8, nu înseamnă că utilizatorii XP sunt lăsaţi pe dinafară. Dimpotrivă, Microsoft a făcut aceste programe disponibile pentru descărcare pentru orice utilizator XP. Cu alte cuvinte, toate acele găuri de securitate care au fost depistate la XP în trecut, ar putea fi contracarate cu ajutorul soluţiei de securitate a Microsoft şi a browser-ului său mai robust.
  8. XP merge ca uns pe Netbooks - Mai mult ca oricând, companiile au în vedere netbooks. Dar, chiar dacă Windows 7 Starter Edition este proiectat special pentru întreprinderile mici, nu est o îmbunătăţire spectaculoasă faţă de XP. De fapt, XP merge ca uns pe netbooks. De ce s-ar face upgrade-ul?
  9. Pachetele service pack sunt robuste - Din nou, primul pachet de service Microsoft pentru fiecare din sistemele sale de operare anterioare a avut tendinţa de a face mult mai fialbil sistemul decât versiunea de lansare. Windows XP SP1 a fost aspru criticat pentru că nu oferea protejarea utilizatorilor aşa cum trebuie (acest lucru a fost realizat în SP2), dar a fost o îmbunătăţire incontestabilă. Din punct de vedere istoric, pachetele de service ale Microsoft s-au dovedit de succes. Aşteptarea lui Windows 7 SP1 ar putea fi o idee bună.
  10. Ce te doare? - În final, se poate spune că nu există nici o grabă pentru a trece la Windows 7. Acesta poate fi cel mai recent, dar pentru cele mai multe companii, un sistem de operare care funcţionează bine este mai bun decât un altul necunoscut. Stai în aşteptare. Vezi ce cred alte companii, pentru a lua această decizie. Această abordare nu a durut când s-a lansat Vista, nu?

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu