27 octombrie 2009

Trădare? Să ştim şi noi...

Ziua de ieri a adus o acutizare a discursului electoral: domnul Traian Băsescu susţine că liderii PSD, PNL şi UDMR fac un act de trădare a interesului public prin tergiversarea privind audierile candidaţilor la posturile de miniştri în Guvernul Croitoru:
Să întârzii să dai ţării un Guvern stabil prin care să redai credibilitatea ţării şi să aduci stabilitate politică depăşeste zona de iresponsabilitate. Nu cred că şefii celor trei partide, adică Mircea Geoana, Crin Antonescu şi Marko Bela nu ştiu acest lucru. Se apropie persistent şi conştient de un act de trădare a interesului naţional.
Domnia sa îşi manifestă dezamăgirea pentru faptul că lucrurile nu merg mai repede în acest sens, cu atât mai mult cu cât chiar el a facut eforturi mari pentru a se ieşi din criză cât mai repede.
Suntem într-un lanţ mai lung, observ că nu e nicio grabă din partea Parlamentului. Au cerut un prim-ministru independent, am făcut abstracţie de la regula politică de bază şi am desemnat un premier independent.
Traian Basescu mai susţine că în spatele acestor jocuri politice ţara noastră are numai de pierdut, întrucât instabilitatea coboară credibilitatea României.
Avem o vizita a FMI şi am făcut eforturi mari pentru această reviziure. Trebuie făcută şi revizuirea acordului pentru 2010, pentru că pe 15 decembrie este sedinţa ptrivind o altă tranşă de bani. În aceste condiţii, România nu va putea îndeplini obligaţiile asumate pana la 31.12.2009.
Domnul Băsescu are un tupeu ieşit din comun. Provoacă o criză politică, refuză soluţia majorităţii parlamentare (Guvern Johannis) şi acum îi acuză pe ceilalţi de trădare :roll: Ce mai poţi spune în faţa unui astfel de comportament? Păi dacă e să vorbim de trădare, aşa cum spunea un ziarist aseară la o televiziune de ştiri, ar trebui să vorbim de îndatorarea fără precedent a ţării în faţa organismelor financiare internaţionale, de amanetarea viitorului unor întregi generaţii de români doar pentru a menţine un nivel de plutire până (aşa speră domnia sa) se realege preşedinte. După care, probabil că se aplică politica lui Nero: „după noi potopul”!

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu