31 octombrie 2009
30 octombrie 2009
Clubul Bilderberg vrea moneda universală. Acum!
La Geneva, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) a solicitat o monedă mondială într-un raport făcut public pe 7 septembrie. Ţările ONU ar trebui să cadă de acord asupra unei bănci de rezervă la nivel mondial de a emite monedă şi de a monitoriza ratele naţionale de schimb. Rolul dolarului în comerţul internaţional ar trebui să fie redus pentru a proteja pieţele emergente de speculaţii financiare.
Heiner Flassbeck, un fost ministru adjunct german al Finanţelor, este co-autor al raportului pentru o monedă globală. El a lucrat cu Lawrece Summers, secretar adjunct al Trezoreriei SUA în 1997-98 asupra efectelor crizei financiare din Asia. Summers este un membru de vârf al clubului Bilderberg şi a fost fotografiat de AFP, la conferinţa secretă anuală a acestuia.
Eliminarea monedelor naţionale a fost de mult timp un obiectiv al grupului Bilderberg, fiind un pas esenţial în planul său de instaurare a unui guvern mondial. O monedă naţională este un simbol al suveranităţii, astfel încât Bilderberg vrea să împartă lumea în trei regiuni gigant, fiecare cu moneda sa regională, pentru comoditatea administrării birocratice de către propriul său guvern mondial.
Bilderberg şi-a folosit imensa putere şi influenţă pentru a-l impune Yukio Hatoyama din cadrul Partidului Democrat din Japonia, împotriva Partidului Liberal Democrat, care a condus naţiunea timp de 64 de ani. Obedientul Hatoyama a fost numit pentru crearea unui bloc economic în Asia, similar cu UE, dar cu o monedă regională.
Scopul Bilderberg este o „Uniune Asia-Pacific” şi o "Uniune Americană", ambele modelate după Uniunea Europeană şi a monedei comune, euro, precum şi a Parlamentului European, care poate impune legi peste capul unor naţiuni suverane ale Europei şi o Curte Europeană de Justiţiei, superioară celei mai înalte instanţe din statele membre. UE este efectiv un super-stat.
„Uniunea Americană” se va crea pe baza North American Free Trade Agreement (NAFTA), care se va extinde în întreaga emisfera vestică. Monedă comună va fi numită Amero. Din fericire, eforturile Bilderberg în emisfera vestică au stagnat, dar campania continuă folosind „comerţul liber” ca propagandă.
În cele din urmă, ONU ar trebui să funcţioneze ca un guvern mondial cu Adunarea Generală care serveşte drept un parlament mondial. Bilderberg, o organizaţie secretă cu finanţări internaţionale şi lideri politici, va servi ca un guvern mondial din umbră care va dicta la ONU. Corespondentul AFP James P. Tucker Jr. este un jurnalist veteran care a petrecut mulţi ani în calitate de membru al „elitei”, mass-media, la Washington. Tucker este autorul Bilderberg Jim Tucker's Diary. Cartea conţine 272 pagini cu fotografii full-color şi relatează experienţele lui Tucker pe ultimul sfert secol la reuniunile Bilderberg.
Vezi: http://www.americanfreepress.net/html/bilderbergers_want_194.html
Iată planul Bilderberg pe 2009:
„Străinul cu cercel”
Către Ministerul Sănătăţii
D-lui Adriean Videanu, ministru interimar
SOLICITARE DE DEMITERE A SECRETARULUI DE STAT, ADRIAN STREINU-CERCEL
Stimate D-le Ministru,
Am aflat cu surprindere despre o declaraţie recentă a dlui. secretar de stat, Adrian Streinu-Cercel, referitoare la vaccinarea împotriva infectării cu virusul papiloma uman (HPV). Conform presei, dl. secretar de stat a anunţat, marţi 27 octombrie, că vaccinarea se va face de acum înainte fără acordul părinţilor şi că va fi obligatorie.
Vă transmitem pe această cale protestul nostru faţă de măsura anunţată şi vă solicităm să îl demiteţi pe dl. Adrian Streinu-Cercel, pentru următoarele motive:
- Măsura anunţată de dl. secretar de stat este nelegală. Nici un tratament medical nu poate fi administrat fără ştirea şi acordul persoanei sau al aparţinătorilor legali ai acesteia. Constituţia şi legile României, dar şi tratatele internaţionale de drepturile omului afirmă inviolabilitatea corpului uman şi dreptul suveran al persoanei de a dispune de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile altuia. Condiţiile şi limitele în care acest drept poate fi restrâns sunt clare şi nu sunt în nici un caz întrunite în situaţia dată.
- În al doilea rând, declaraţia este iresponsabilă şi induce voit o stare de panică şi de necesitate, absolut nejustificate. Întrucât prima campanie de vaccinare anti-HPV a eşuat tocmai datorită opoziţiei marii majorităţi a părinţilor, dl. Streinu-Cercel are nevoie de această stare de necesitate pentru a uzurpa autoritatea părintească, pretinzând că oficialii sanitari ar şti mai bine care este interesul copilului decât familia, deşi acesteia îi revine în primul rând responsabilitatea creşterii şi educării copiilor.
Alertă H1N1?
Dacă cele spuse acolo sunt adevărate, atunci actualul guvern în frunte cu preşedintele sunt pasibili de subordonarea sănătăţii întregii populaţii unor interese electorale, dacă nu cumva ar putea fi acuzaţi de mult mai mult!
Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, azi, conform Mediafax, că în momentul de faţă la nivelul Comitetului condus de secretarul de stat Străinu Cercel se analizează posibilitatea de a se da un ordin privind interzicerea întrunirilor publice, din cauza gripei H1N1. De asemenea, fostul ministru PSD al Sănătăţii, Ionuţ Bazac, a declarat, tot azi, că oficialii Ministerului Sănătăţii au fost, în ultima lună, "mult prea pasivi" în prevenirea răspândirii virusului H1N1 şi a menţionat că ar exista o intenţie ca Ministerul să solicite limitarea întrunirilor publice.Faţă de această situaţie, singura „compensaţie” - dacă-i putem spune aşa - este aceea că trebuind să umble printre oameni la adunările electorale, nici stimabilii politicieni nu sunt scutiţi de riscul îmbolnăvirii!
Adevărata înfrângere a lui Traian Băsescu
Au trecut însă cei cinci ani de mandat. Este foarte important cum, pentru că asta explică faptul că acum, Băsescu se adresează unui alt tip de electorat, unui electorat similar cu cel care-l susţinea pe Năstase în 2004. Oamenii avizaţi şi informaţi, cei care l-au susţinut acum cinci ani, fie s-au scârbit complet de viaţa politică, fie au devenit adversarii domnului Băsescu.
Indiferent dacă va câştiga sau nu alegerile prezidenţiale, domnul Băsescu a pierdut deja. A pierdut credibilitatea...
29 octombrie 2009
10 motive pentru a păstra Windows XP până la apariţia SP1 Windows 7
- Probleme de istoric - Microsoft vrea ca noi să uităm că Windows a avut un trecut plină de probleme la momentul fiecărei lansări. Fiecare sistem de operare Microsoft a lăsat în memoria recentă amintiri despre mai multe bug-uri, găuri de securitate şi alte probleme care au determinat compania să aştepte patch-ul sistemului de operare cât mai repede posibil. Fără îndoială că acelaşi lucru va fi valabil pentru Windows 7, este parte a procesului.
- Windows XP nu mai costă compania - O altă problemă pentru companii este costul de implementare a Windows 7. Sigur, este un nou sistem de operare, dar se impune, de asemenea hardware nou. Cu alte cuvinte, costurile de implementare a Windows 7 în întreprindere este destul de mare. Şi pentru multe societăţi, cheltuielile în numerar pe un nou sistem de operare este de neconceput acum.
- Problemă economică - De-a lungul acestei perioade, economia este incertă. Deşi unii economişti sunt optimişti, spunând că procesul de revenire este în curs de desfăşurare companiile chiar nu ştiu ce va fi în viitor. Problemele s-ar putea agrava. Cheltuielile de capital atât de mult pe un sistem de operare nou, nu ar putea fi cea mai buna idee.
- Productivitate - Trecerea de la XP la Windows 7 nu va fi o tranziţie lină pentru cele mai multe companii. XP este foarte diferit. Nu există nici o interfaţă Aero.Task Bar-ul Windows 7 ar putea să-i debusoleze pe angajaţi şi ultimul lucru pe care şi l-ar dori o companie ar acela de a se confrunta cu probleme de productivitate. Alternativa ar fi ca angajaţii să folosească Windows 7 pe calculatoarele de acasă pentru a se antrena
- Probleme de securitate - Până în prezent, Windows 7 nu a fost testat pe piaţă. Companiile chiar nu ştiu dacă datele lor sunt mai sigure sub Windows 7. Nu trebuie decât să aşteptaţi şi să vedeţi ce se-ntâmplă.
- Sprijinul nu va muri (Resource Library): Unul dintre principalele motive pentru care orice companie ar putea trece de la un sistem de operare este lipsa de sprijin. Windows XP nu va suferi din cauza faptul că, pentru anii ce vor urma. Microsoft va continua să producă patch-uri XP pentru încă cinci ani. Companii au astfel la dispoziţie suficient timp pentru a aştepta, urmând să investească într-un sistem de operare nou atunci când va fi necesar.
- Lucrurile s-au îmbunătăţit - doar pentru ca Windows 7 prezintă mai multe caracteristici built-in, cum ar fi Windows Essentials Security şi Internet Explorer 8, nu înseamnă că utilizatorii XP sunt lăsaţi pe dinafară. Dimpotrivă, Microsoft a făcut aceste programe disponibile pentru descărcare pentru orice utilizator XP. Cu alte cuvinte, toate acele găuri de securitate care au fost depistate la XP în trecut, ar putea fi contracarate cu ajutorul soluţiei de securitate a Microsoft şi a browser-ului său mai robust.
- XP merge ca uns pe Netbooks - Mai mult ca oricând, companiile au în vedere netbooks. Dar, chiar dacă Windows 7 Starter Edition este proiectat special pentru întreprinderile mici, nu est o îmbunătăţire spectaculoasă faţă de XP. De fapt, XP merge ca uns pe netbooks. De ce s-ar face upgrade-ul?
- Pachetele service pack sunt robuste - Din nou, primul pachet de service Microsoft pentru fiecare din sistemele sale de operare anterioare a avut tendinţa de a face mult mai fialbil sistemul decât versiunea de lansare. Windows XP SP1 a fost aspru criticat pentru că nu oferea protejarea utilizatorilor aşa cum trebuie (acest lucru a fost realizat în SP2), dar a fost o îmbunătăţire incontestabilă. Din punct de vedere istoric, pachetele de service ale Microsoft s-au dovedit de succes. Aşteptarea lui Windows 7 SP1 ar putea fi o idee bună.
- Ce te doare? - În final, se poate spune că nu există nici o grabă pentru a trece la Windows 7. Acesta poate fi cel mai recent, dar pentru cele mai multe companii, un sistem de operare care funcţionează bine este mai bun decât un altul necunoscut. Stai în aşteptare. Vezi ce cred alte companii, pentru a lua această decizie. Această abordare nu a durut când s-a lansat Vista, nu?
27 octombrie 2009
După 20 de ani
Pentru că România după 20 de ani de la decembrie '89 poate însemna multe lucruri. Poate însemna libertate de exprimare, dar poate însemna şi faptul că:
România realizează doar 10% din potenţialul său agricol şi importă aproape trei sferturi din necesarul intern de alimente. Din mare producător agricol, ţara noastră a ajuns să aibă o agricultură de subzistenţă, care nu poate asigura hrana propriilor cetăţeni.Şi pentru că tot vorbea domnul Băsescu de trădare, să-i mai amintim că în 1989 România avea pe planşetă 3.200 km de autostradă (detalii aici). În aceste condiţii, dacă mai adăugăm şi faptul că, pe vremea când era ministru al transporturilor, domnia sa a declarat România nu are nevoie de autostrăzi, întreb din nou: despre trădarea cui vorbim?
„În 20 de ani s-a reuşit neutralizarea celui mai important factor competitiv al României - agricultura. De la o agricultură de suport s-a ajuns la una de subzistenţă. Agriculura este cel mai mare eşec al perioadei de tranziţie”, spune analistul economic Mircea Coşea.
În ciuda faptului că ar putea hrăni 15% din populaţia Uniunii Europene, agricultorii români nu pot asigura alimentele de strictă necesitate decât pentru un sfert din populaţia României. Aceasta în condiţiile în care potenţialul agricol al ţării noastre ar permite asigurarea hranei pentru 80 milioane de persoane, iar UE are 500 de milioane de locuitori.
Radu Cinamar - continuări la „Viitor cu cap de mort”
Este uimitor cum lanţul de evenimente care a început cu marea descoperire din Muntii Bucegi şi a continuat cu expediţia de amploare prin tunelurile subpământene a modificat aproape integral atât gândirea, cât şi destinul unor oameni. Printre aceştia mă număr şi eu, care am fost nevoit să mă adaptez cu rapiditate la o transformare de proporţii în existenta mea. (...) Aproape sunt tentat să cred că întâlnirile şi discuţiile mele cu Cezar, explicaţiile initiatice pe care el mi le-a oferit, chiar prezenţa mea la locul marii descoperiri din Munţii Bucegi şi aflarea elementelor principale ale expediţiei pe care el a condus-o, nu au constituit la urma urmelor decât un fel de „antecameră”, o pregătire absolut necesară pentru ceea ce aveam să trăiesc ulterior. (...) Evenimentele cu care m-am confruntat au depăşit cu mult chiar şi „iluzia” pe care o trăim în timpul unui vis. Mărturisesc faptul că pe tot parcursul acestor evenimente, care au avut loc într-o perioadă de aproximativ două săptămâni, starea de totală uluire aproape că nu m-a părăsit nici o clipă. (...) Descrierea sublimei perioade de douăsprezece zile din viaţa mea constituie chiar subiectul cărţii de fata. Daca ar fi să raportez acele zile la timpul meu subiectiv, aş spune că de fapt am trăit mai mulţi ani, dar într-un mod foarte condensat, într-o dimensiune complexă a fiinţei mele. (...) Nimic, pornind de la acel moment înainte, nu a mai fost ca în trecut. O altă lume, un alt univers..."
Radu Cinamar-12 zile-O iniţiere secretă
Radu Cinamar-Misterul din Egipt-Primul tunel
Radu Cinamar Pergamentul Secret
Trădare? Să ştim şi noi...
Să întârzii să dai ţării un Guvern stabil prin care să redai credibilitatea ţării şi să aduci stabilitate politică depăşeste zona de iresponsabilitate. Nu cred că şefii celor trei partide, adică Mircea Geoana, Crin Antonescu şi Marko Bela nu ştiu acest lucru. Se apropie persistent şi conştient de un act de trădare a interesului naţional.Domnia sa îşi manifestă dezamăgirea pentru faptul că lucrurile nu merg mai repede în acest sens, cu atât mai mult cu cât chiar el a facut eforturi mari pentru a se ieşi din criză cât mai repede.
Suntem într-un lanţ mai lung, observ că nu e nicio grabă din partea Parlamentului. Au cerut un prim-ministru independent, am făcut abstracţie de la regula politică de bază şi am desemnat un premier independent.Traian Basescu mai susţine că în spatele acestor jocuri politice ţara noastră are numai de pierdut, întrucât instabilitatea coboară credibilitatea României.
Avem o vizita a FMI şi am făcut eforturi mari pentru această reviziure. Trebuie făcută şi revizuirea acordului pentru 2010, pentru că pe 15 decembrie este sedinţa ptrivind o altă tranşă de bani. În aceste condiţii, România nu va putea îndeplini obligaţiile asumate pana la 31.12.2009.Domnul Băsescu are un tupeu ieşit din comun. Provoacă o criză politică, refuză soluţia majorităţii parlamentare (Guvern Johannis) şi acum îi acuză pe ceilalţi de trădare :roll: Ce mai poţi spune în faţa unui astfel de comportament? Păi dacă e să vorbim de trădare, aşa cum spunea un ziarist aseară la o televiziune de ştiri, ar trebui să vorbim de îndatorarea fără precedent a ţării în faţa organismelor financiare internaţionale, de amanetarea viitorului unor întregi generaţii de români doar pentru a menţine un nivel de plutire până (aşa speră domnia sa) se realege preşedinte. După care, probabil că se aplică politica lui Nero: „după noi potopul”!
25 octombrie 2009
Nassim Haramein: teoria structurii realităţii
Partea I-a:
Partea a II-a:
24 octombrie 2009
David Icke: „Copiii matricei”
Partea I-a:
Partea a II-a:
Partea a III-a:
Partea a IV-a:
23 octombrie 2009
Ghid pensii private
Încă mă întreb de ce e nevoie de atâtea „comiţii, comitete şi comisii”. Este clar că statul are o structură supraponderală, lipsită de flexibilitate. Dacă la aceste lucruri mai adăugăm şi corupţia, obţinem imaginea grotescă a mediului oficial în care trebuie să trăim. Degeaba clamează domnul Băsescu, acum la final de mandat, faptul că n-a reuşit să reformeze statul. Nici n-a vrut, de fapt!
Windows 7
Windows 7 va fi distribuit pe piaţa românească prin trei canale:
- preinstalat pe calculatoare noi
- pachete retail
- licenţiere prin contracte de volum
Preţuri în România: Windows 7 Home premium va avea un preţ estimat de retail de 160,8 euro, Professional - 218,9 euro şi Ultimate - 260,2 euro, ne-au spus oficiali ai Microsoft România. Deasemenea, upgrade-ul va avea, tot în funcţie de ediţie, un cost variabil între 97 de euro şi 193 de euro
Cerinţele sistem: potrivit site-ului Microsoft, noul sistem de operare are drept cerinţe minime un procesor de 1 GHz, 1 GB of RAM (32-bit)/2 GB RAM (64-bit) şi 16 GB spaţiu disponibil pe hard (32-bit)/ 20 GB (64-bit).
Noutăţi: se afirmă că Windows 7 aduce o foarte mare îmbunătăţire la nivel de securitate, care este mult îmbunătăţită prin noile politici de back-up, prin facilităţi precum BitLocker-To-Go (criptarea integrală a conţinutului memory stick-urilor), şi prin Internet Explorer 7; o facilitate oarecum interesantă este cea de Location-Aware Printing, prin care un utilizator de laptop poate tipări la cea mai apropiată imprimantă din organizaţie, indiferent de biroul în care se află; sunt incluse şi îmbunătăţiri de performanţă pentru gameri, cu suport pentru grafică pe 64 de biţi şi DirectX 11.
Se spune că Windows 7 este disponibil în 14 limbi printre care engleză, japoneză, spaniolă, chineză. Dar din 31 octombrie, sistemul de operare va fi disponibil în română şi în alte 20 de limbi.
Alte informaţii: va fi mai greu de crack-uit decât versiunea XP, unde băgai un serial şi terminai povestea; un lucru organizatoric, relativ folositor, s-a remarcat la Internet Explorer, unde dacă deschizi mai multe ferestre dintr-un tab acestea au aceeaşi culoare asemenea celui original; dacă deschizi apoi un alt tab, acesta va avea o altă culoare; un mare plus al noului Windows e dat de certificatul de criptare, cu ajutorul căruia se pot cripta informaţiile de pe hard disk, făcându-le astfel indiponibile celor care nu au certificatul respectiv.
Posibile probleme? Oare câţi producători de hardware au şi drivere pentru sistem.
22 octombrie 2009
Lista securiştilor: 1949 - 1989
Paul Goma ne pune la dispoziţie o listă a securiştilor, despre care, într-un preambul, spune următoarele:
„Lista securiştilor” a fost capturată de pe internet, site-ul oficial al PNŢCD). Nu am intervenit decât în cazurile care mă privesc direct. Acolo am marcat cu albastru numele meu. Desigur, „Lista” a presupus o muncă susţinută din partea
istoricilor de la IRIR. Nu ştiu când anume a fost definitivată această variantă (a Listei), dar în aproape un deceniu şi jumătate, recolta este dezamăgitoare:
- lipsesc nume ale unor criminali securişti cunoscuţi: Goiciu, Istrate (Gherla), Buzescu, Paszty (Mediaş), Trâmbiţaş
(Făgăraş), Ţîrlea, Widoni, Nuţu, Marcu, Haiducu (Vişan, Forrestier - Hirsch), Aninoiu, Virgil Cândea, Valentin Lipatti…;
- figurează, dar nesemnificativ: Pleşiţă, Gheorghe Vasile, Goran, Marcu, Ion Stănescu (ministrul), Merce…
Mi-am îngăduit să-i introduc, să-i completez în roşu.
Lista securistilor 1949-1989
Gândăcelul Boc
Gândăcelul Boc
De ce m-ai prins în pumnul tăuŞi m-ai forţat? Tu nu ştii oare
Că-s mic şi eu şi că mă doare?
Când tu mă strângi atăt de rău
Primar ca tine-am fost şi eu
Şi-am renunţat la primărie,
Şi milă trebuia să-ţi fie
De plânsul şi mandatul meu!
Întreaga poezie-parodie poate fi citită aici.
21 octombrie 2009
Adevărul despre 11 septembrie 2001? Energia...
Marian Drăgulescu, învingătorul
Gimnastica românească a obţinut un rezultat foarte bun la Campionatele Mondiale de la Londra:
- Marian Drăgulescu a cîştigat aurul la sol şi sărituri;
- Marius Koczi a luat argintul la sol
- debutanta Ana Porgras a reuşit să cucerească medalia de bronz la paralele.
Mă aşteptam să fiu prezent în două finale. Am avut note foarte mari, atât la sol, cât şi la sărituri. Teoretic erau şanse pentu două medalii, dar practic era mai greu, cum se întâmplă în majoritatea cazurilor. Mă bucur că am reuşit să fructific ambele şanse pe care le-am avut şi că a ieşit foarte bine.
20 octombrie 2009
Limitele democraţiei
Mergând pe principiul „cine nu-i cu mine, e împotriva mea”, domnul Băsescu poate lua în răspăr pe oricine nu corespunde standardelor sale de slugărnicie. Şi se pare că în afara celor din PD-L nu mai sunt alţii atât de slugarnici. Te uiţi la aceşti oameni care în 2004 păreau a fi cei ce vor salva ţara şi te cruceşti: orice prostie i-ar scăpa lui Traian Băsescu peste zi, aceste slugi apar seara la televizor şi transpiră încercând să susţină afirmaţiile şefului lor. Nu-ţi vine a crede cât de jos pot coborî unii doar din dorinţa de a rămâne în graţiile celui care temporar are puterea.
Probleme la boot-area Windows XP
O căutare cu prietenul Google m-a condus la articolul How to configure Windows XP to start in a "clean boot" state. Respectând cele scrise acolo, mi-am readus notebook-ul la modul de funcţionare pe care îl ştiam. Poate de precizat că am folosit metoda 2 descrisă în articol: Manually starting XP with a clean boot.
Emil Cioran: Schimbarea la faţă a României
O carte de tinereţe a lui Cioran:
Constituţia ţării
19 octombrie 2009
Băsescu ameninţă...
Pe de altă parte, imaginea unui parlament bugetivor în care parlamentarii s-au adunat pentru a trage un pui de somn şia-şi rotunji veniturile pe căi mai mult sau mai puţin cinstite, ar putea să nu mai corespundă realităţii, aşa cum afirma zilele trecute un analist pe un post tv. Şi înclin să-i dau dreptate. Pentru că fără a mă iluziona că parlamentarii au devenit nişte albi mieluşei, e de presupus că odată cu votul uninominal, chiar şchiop - aşa cum e el acum - a adus în parlament şi oameni care chiar vor să facă ceva.
Să sperăm că domnul Băsescu nu va mai avea ocazia să-şi pună în practică ameninaţarea!
18 octombrie 2009
Zeitgeist
Zeitgeist The Movie: Official Release
Film produs de Peter Joseph, creat ca o exprimare filmică nonprofit pentru a inspira oamenii să privească lumea dintr-o perspectivă mai critică şi pentru a înţelege că deseori lucrurile pot fi altfel de cum par pentru cea mai mare parte a populaţiei. Nu e obligatoriu ca oamenii să considere că ceea ce se spune în acest film este adevărul, pe acesta îl vor afla singuri, pentru că adevărul nu este spus, este realizat. Oamenii trebuie să intre în contact cu aceste informaţii.Zeitgeist: Addendum
Zeitgeist Movement
Apa - această necunoscută?
17 octombrie 2009
Conspiraţia masonică
2/5
3/5
4/5
5/5
16 octombrie 2009
Anti Băsescu
Deci, guvernul Boc a căzut prin moţiune de cenzură. Opoziţia a devenit majoritate (65%). I-a propus un candidat pentru funcţia de prim ministru (Klaus Johannis - primarul Sibiului). Desemnarea lui ar fi contribuit la scurtarea crizei politice. Din păcate, domnul Băsescu nu poate accepta şi folosindu-se de constituţie (o constituţie prost întocmită), se încăpăţânează să-l nominalizeze pe domnul Lucian Croitoru, deşi i s-a transmis că acesta nu va obţine investirea în parlament. Dar ce contează? Domnul Băsescu nu e interesat decât de modul în care îşi poate facilita câştigarea unui nou mandat la alegerile prezidenţiale. Aşa încât, astăzi anunţă că dacă domnul Croitoru nu trece de parlament, va desemna un alt premier - atenţie! - din cadrul PDL-ului, deşi acest partid este minoritar în parlament.
Toate aceste jocuri politice pe spinarea amărâţilor care vor plăti cu vârf şi îndesat costurile crizei economice şi împrumuturile externe făcute de guvernul Boc, mă determină să afirm cu tărie şi să-i îndemn şi pe ceilalţi:
Eminescu interzis - gândirea politică
„Dispreţul pentru uzurparea conducerii de puţinii care nu s-au ridicat măcar prin inteligenţă, cultură şi munca lor”.
„Afirmarea unităţii româneşti eterne, groaza de cotropirea străină, care ucide o conştiinţă, împiedică o desfăşurare, sfarmă un viitor, lasă fără îngrijire un trecut, pentru a da în loc jaf şi corupţie, oricare ar fi numele cotropitorului, al celui dintâi dintre neamurile de cultură ori a celei din urmă plebi asiatice”.
15 octombrie 2009
De ce stau, frate, păstrăvii ascunşi
de Lungu Cosmin
De ce stau, frate, păstrăvii ascunşi?
De ce sunt noaptea apele cu stele?
Şi noi de ce ne naştem printre urşi,
Sau printre alte fiare şi mai rele?
De ce înjură tata, câteodată,
Nu ştiu ce domn şi nu ştiu ce stăpân?
Şi fruntea lui dospeşte supărată
Numai furtuni de-atâtea săptămâni...
De ce la Vidra soarele, sub punţi,
E un obraz umbrit de aşteptare?
De ce le cresc românilor pe frunţi,
Ocoluri mari şi semne de-ntrebare?
Frate, ai învăţat să taci!
Căci noi tăcem când spunem ce ne doare.
Ei pun urechile la uşi,
Ne sapă vorbele-n spinare.
Noi punem suferinţa-n cui,
Pe un tăiş nemărginit de coasă
Şi aşteptăm ca să vedem ce-o fi,
De-atâta viscol ce-o să iasă.
Veto, aşa-i că de sub roată,
Horea mutatu-s-a direct în noi,
Şi de aceea moţii-l mai aşteaptă
Cu pumnii strânşi şi tulnicele noi?
Horea-i aici sub lampă,
Avem un Horea-n fiecare sat
Poţi fi şi tu un crăişor de-al nostru,
Dar să nu dai crezare la-mpărat.
Balada frunzei şi balada ierbii,
A apelor unde adastă cerbii,
A grâului ce unduie în vânt
Sunt scrise toate într-un nume sfânt.
Ne-am zis şi HOREA şi CLOŞCA şi CRIŞAN
Şi IANCU ce-i la Ţebea sub gorun,
Nume ce vin cu sutele de ani
Şi-n vatra satului rămân.
Întotdeauna am avut un nume:
Cel Mare, Cel Viteaz şi Cel Bătrân
Nume rămas în timp să încunune
Numele demn şi veşnic de ROMÂN.
12 octombrie 2009
Top 10 evenimente care ne-au tras înapoi
- Piaţa Universităţii: opoziţia democratică, scoasă din joc cu forţa
- Mineriadele: democraţia predată cu bastonul
- 2000: anticomuniştii, obligaţi să voteze cu Iliescu!
- Întârzieri mari în graficul aderării la NATO şi UE
- Legile proprietăţii, legile corupţiei
- 1998: aproape de crah
- Cuponiadele: milioane de milionari
- „Caritas”: cum au ajuns în stradă românii care se visau milionari peste noapte
- Constituţia din '91 ne-a ţinut în '91
- Alungarea Regelui
8 octombrie 2009
Tot răul spre bine? Binele cui?
Starea infrastructurii ne protejează de concurenţa operatorilor internaţionali deoarece este greu ca pe o infrastructura care nu dă siguranţă aceştia să respecte orarul de transport.Tare dom'le! Tare de tot! Cu alte cuvinte, bine că stăm rău cu infrastructura... Avem căi ferate proaste, stăm în mocirlă, noi CFR-ul nu vom avea concurenţă, că nu vine nimeni în mocirlă. Ce poţi să mai spui când îi auzi pe aceşti directori?...