4 mai 2010

Ţara F.M.I.

De-o sătămână, Guvernul Boc discută cu F.M.I. Discută, e un fel de-a spune. Unii miniştri fac declaraţii înaintea intrării la discuţii şi declară contradictoriul la ieşirea de la discuţii, spunând că ce au declarat prima dată nu se poate face pentru că „nu ne dă voie F.M.I.-ul.
Astăzi au ajuns la discuţii cu F.M.I.-ul şi reprezentanţii confederaţiilor sindicale.
Deci acest F.M.I. discută cu actorii scenei sociale din această ţară, dovedind prin asta că dispune. Este adevărat că există în popor o vorbă care spune: „cine plăteşte, comandă!” Dar ea nu prea ar avea aplicabilitate, pentru că F.M.I.-ul plăteşte acum, dar îşi va lua înapoi banii cu vârf şi îndesat. Şi să ne amintim: înainte de criză, F.M.I. cam şoma şi era în pierdere, adică pe minus, iar anul trecut, 2009, a trecut pe profit.
Oricum, ca şi cetăţean al acestei ţări, nu cred că pică cuiva bine să accepte ideea că nişte funcţionari oarecare ai F.M.I.-ului vin aici şi dictează condiţii. Problema noastră e dată însă de cei care ne reprezintă în aceste discuţii. Şi se pare că ne reprezintă prost. Chiar foarte prost...
Şi toate astea pentru că noi iar am votat prost...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu