4 mai 2010

Boxer - reprezentant al României pe banii lui

Alexandru Marin, tânăr boxer din Iaşi, a riscat şi a vrut să meargă la Campionatele Mondiale de tineret din Azerbaidjan pe banii lui deoarece federaţia a afirmat că nu îi poate asigura fondurile pentru a participa la marea competiţie. Şi, iată că, nu numai că nu s-a făcut de râs, ci chiar a salvat onoarea delegaţiei noastre obţinând singura medalie pentru boxerii români la aceste Mondiale, bronz la categoria 54 de kilograme, depăşindu-i astfel pe ceilalţi şase sportivi români din lot care au ajuns la Baku pe banii federaţiei! Mai mult, ieşeanul este şi singurul boxer român care s-a calificat pentru prima ediţie a Jocurilor Olimpice pentru tineret de la Singapore, din vara acestui an (14-26 august), acolo unde au ajuns primii patru clasaţi la fiecare categorie. Ca urmare, Federaţia a anunţat că îi va plăti ieşeanului banii de deplasare şi cazare.

Alexandru Marin, sportiv pregătit la CFR-CSS Unirea Iaşi de antrenorul Nicolae Brânzei, a fost învins în semifinale de indianul Thapa Shiva, la puncte, decizie 3-10, şi a rămas cu bronzul asigurat încă de când l-a întrecut pe galezul Zack Davies, în sferturi. Marin a stat în turul I, iar în turul al doilea a trecut la puncte de kenyanul Isaack Mejor, scor 15-4. Alex Marin l-a învins în optimi pe ungurul Robert Lakatos, unul dintre favoriţi, prin KO tehnic în repriza a treia, iar în sferturi a trecut de galezul Zack Davies, la puncte, cu 9-7.


Tot săptămâna trecută, în timp ce Alex a cucerit bronzul mondial la Baku, fratele mai mic, Tudor Marin, a devenit campion naţional la juniori, la Tg. Mureş. În finala categoriei 60 kg a CN de juniori, Tudor Marin l-a învins cu 6-2 pe Răzvan Vâlcea, de la CSS Râmnicu Vâlcea, intrând în posesia aurului.

Şi mai interesante devin lucrurile dacă aflăm că urmă cu doi ani, la Mondialele pentru tineret de la Guadalajara (Mexic), Dragoş Marin, vărul lui Alex, a obţinut tot medalia de bronz. De asemenea, el a cucerit în urmă cu trei ani argintul la Campionatele Uniunii Europene de Box, iar în 2009 a urcat pe treapta a treia la Europenele de tineret.
Bravo!

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu