28 ianuarie 2011

Red Bull - cale spre moarte...

Băutura a fost creata de Dietrich Mateschitz, un afacerist austri­ac născut la 20 mai 1944 în Sankt Marein im Mürztal (actualmente locuitor al Sankt Marein im Mürztal), care a descoperit-o în timpul unei călătorii de afaceri la Hong Kong, unde se întâlnea cu un fabricant de periuţe de dinţi.
Lichidul – bazat pe o formulă ce conţine cafei­nă şi taurină – făcea furori în oraşul respectiv; atunci s-a gândit că ar putea aduce produsul în Europa, unde nu era încă nici cunoscut, nici înregistrat, şi se putea astfel erija în producător.
Dar adevărul despre această băutură ar putea convinge consumatorii ţintă (tinerii şi sportivii) să renunţe şi să nu-şi asume riscul unei morţi subite! În Danemarca şi în Franţa, această băutură a fost interzisă, având în vedere combinaţia dintre vitamine şi glucuronolactonă.
Acesta este este un produs chimic cu grad foarte mare de periculozitate, folosit de către Departamentul de Aparare din Statele Unite în anii '60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate în Vietnam, şi acţiona ca un drog halucinogen care calma stressul de război. Totuşi, efectele sale în organism au fost devastatoare şi a fost întrerupt datorită numărului mare de cazuri de migrene, tumori cerebrale şi boli ale ficatului manifestate la soldaţii care au consumat aşa ceva. În plus, pe cutia de RED BULL se poate citi: Glucuronolactona, catalogată între medicamente, ca un stimulent.
Ceea ce nu informează producătorul Red Bull este legat de consecinţele consumului, care ar obliga  la o serie de avertizări de genul:
  1. Este periculos să-l bei chiar dacă după aceea nu faci exerciţii fizice, pentru că prin funcţia sa energizantă, accelerează ritmul cardíac şi îţi poate provoca un INFARCT FULGERĂTOR.
  2. Eşti în pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALĂ, pentru ca Red Bull conţine compuşi care diluaţi în sânge fac inima să pompeze mai puţin, şi faci efort fizic simţindu-te mai puţin epuizat.
  3. Este interzisă combinarea Red Bull cu alcool, pentru că amestecul se transformă într-o „bombă mortală” care ATACĂ DIRECT FICATUL, distrugând anumite zone care nu se mai refac niciodată.
  4. Una dintre componentele principale ale Red Bull-ului este vitamina B12, utilizată în medicină pentru recuperarea pacienţilor intraţi în comă alcoolică. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune şi o stare de excitabilitate, ca şi cum ai fi în stare de ebrietate, fără a fi băut alcool.
  5. Consumul frecvent de Red Bull duce la apariţia unei serii de afecţiuni nervoase şi neuronale ireversibile (nu se pot recupera).
Fiind vorba de o problemă de SĂNĂTATE PUBLICĂ, ar fi bine să-i avertizaţi pe cei la care ţineţi!! Şi pentru că sistemul naţional de sănătate nu ne protejează, trebuie să încercăm să ne protejăm singuri...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu