28 ianuarie 2011

Perle ale guvernării...

Ioan-Nelu Botiş, deocamdată ministru al muncii în guvernul Boc „ţ”, acest exemplar al profundei gândiri strategice a partidului de guvernământ, consideră că România n-ar fi pacientul bolnav despre care vorbeşte FMI, şi compară ţara cu Titanicul, vasul care s-a scufundat în 1912, la sa tentativă de ieşire în larg:
„Nu cred că România este un pacient. A fost o glumă şi trebuie luată ca atare această glumă. Nu cred că România este un pacient, un pacient este un asistat, este în stare de letargie, e bolnav, dacă vreţi. România nu este în această situaţie”
Acest om mai spune că România trebuie să lase conflictele la o parte, dacă doreşte să înainteze pe calea progresului, asemuind ţara cu uriaşul vapor care are nevoie de multă energie pentru a fi urnit din loc.
„O situaţie conflictuală nu va genera lucruri bune nici pentru cei care o generează şi nici pentru cei care guvernează. În consecinţă, datoria noastră este să căutăm soluţii astfel încât, acest Titanic, dacă vreţi să-i spuneţi aşa, să-şi găsească regimul cel mai bun de înaintare."
Când i s-a amintit că totuşi Titanicul e pe fundul oceanului, onorabilul a încercat să atenueze:
„Bun, poate comparaţia este la nivel de mărime... Cu siguranţă, Titanicul va ajunge la destinaţie.”

Un alt exemplu de profundă gândire strategică a actualilor guvernaţi este aceea prin care iese la rampă (încă o dată) şi veşnicul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără care, uite dom'le, are curaj şi contrazice un raport al Băncii Central Europene care plasează România pe locul 1 în Europa şi pe locul 12 în lume într-un top al ţărilor cu cel mai mare grad de risc de înfometare. Nu, într-adevăr, românii n-ar muri de foame pentru că nu ar mai exista grâu, porumb sau zahăr, ci pentru că acestea ar ajunge la nişte preţuri foarte mari, astfel încât ar deveni intangibile.
„România e imposibil să nu aibă grâu şi porumb. Şi dacă nu l-am semăna ar răsări!”
În completare, Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii ne informează pe noi cei ignoranţi:
„Aparent toată lumea crede că grâul e o cultura simplă, nici pe departe. Suntem o ţară în care dacă grâul îţi cade din caruţă, rasare. Dar dacă răsare nu înseamnă că face şi producţie. O cultură reuşită, e o cultură libera de buruieni, care nu are agenţi patogeni şi care e liberă de dăunători şi insecte. Teoretic România are capacitatea de a hrăni 80 milioane de oameni, practic nu ştiu cum vom putea realiza.”
Şi totuşi, nu se poate, domnul ministru trebuie să concluzioneze:
„Dacă moare de foame înseamnă că suntem nelalocul lui cu comportamentul şi nu vreau să vorbesc de lene, de lipsa de iniţiativă, de a nu crede că poţi să faci, ca în România trebuie să nu uiţi să semeni uneori”

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu