26 ianuarie 2011

CIA prevede revolta armatei române

Citat din articolul Raport secret CIA: război în România!:
Traian Băsescu a fost informat, ca de obicei, la jumătatea fiecărei luni, despre reacţiile care există la populaţie vizavi de politica guvernului. Raportul a ieşit de data asta şi mai alarmant ca de regulă. Ceea ce l-a făcut pe şeful statului să poarte o discuţie cu consilierii săi pe probleme de apărare, nu numai cu cei din comunitatea de informaţii, ci şi cu cei din zona militară.
La discuţii nu a participat însă Gabriel Oprea, despre a cărui demisie se vorbeşte tot mai des. Grav este că s-a constatat că posibilitatea izbucnirii unui război civil, în care să fie angrenate forţe populare, este maximă, iar foste cadre ale armatei, fie la pensie, fie retrase în civilie în jurul numeroaselor firme sau ONG-uri, par să fie pregătite şi destul de organizate pentru a prelua puterea în cazul unor ample mişcări populare. Informaţia ne-a fost furnizată din zona informaţiilor militare ale MApN, instituţie la care se caută o soluţie care să preîntâmpine planul „rezerviştilor”, care ar acţiona în sfera de influenţă a generalului Degeratu.

Controversatul Constantin Degeratu, implicat în numeroase scandaluri de presă, de la Dosarul Revoluţiei la Răpirea din Irak, a înfiinţat Federaţia Militarilor din România, un organism neguvernamental, în fapt, un soi de CADA, pentru cine îşi mai aduce aminte de zilele de după decembrie '89.
Federaţia este formată din 11 asociaţii reprezentative, care acoperă un larg spectru din domeniul militar. Ca o definiţie „mai altfel”, FMR ar fi o „organizaţie civila” a militarilor, ce doreşte să patrundă în societatea civilă românească. Zvonurile şi comentariile din partea politicienilor din opoziţie sunt: dacă şi aşa preşedintele Traian Băsescu a izbutit să controleze o mare parte din societatea civilă, de ce n-ar controla şi asociaţia militarilor, altfel decât prin Statul major?
De altfel FMR ne atenţionează: „Noua conducere îşi exprimă convingerea că prin activitatea sa viitoare va deveni una din vocile necesare şi credibile în demersurile societăţii româneşti de protejare şi promovare a demnităţii, onoarei şi drepturilor tuturor militarilor din structurile sistemului naţional de securitate din România."

Postări asemănătoare pe categoriiNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu