20 iulie 2009

Trăim eşecul...

Sub titlul Trăim eşecul intervenţionismului masiv al statului în economie, revista Capital publică astăzi un prim articol pe baza interviului cu domnul Varujan Pambuccian dintr-o serie ce are drept scop explicarea crizei globale.

Am putea considera această criză drept un final al socialismului politic lejer şi a celui monetar apărute după Marea Depresie din 1929-1933, odată cu programul „New Deal” al preşedintelui american Roosevelt, crede Varujan Pambuccian. Soluţia miraculoasă de atunci a funcţionat cu rezultate bune pe termen scurt, dar a fost apoi continuată în timp, îmbunătăţită, acaparând astfel pârghiile economice şi înlocuind piaţa liberă 100% cu o piaţă liberă în care statul intervenţionist are un cuvânt greu de spus.

Poate că românii vor putea suporta cumva criza financiară, dar (fără a le disocia) continuarea cu o criză alimentară ar putea conduce la instabilitate socială. În contextul acestui an electoral, domnul Traian Băsescu - dacă într-adevăr doreşte un nou mandat - va avea o problemă! Semnale deja au apărut:

  • Elena Udrea - huiduită cu ocazia prezenţei sale la concertul de sâmbată seara din cadrul Festvalului de Jazz Gărâna, desfăşurat la Poiana Lupului, în judeţul Caraş-Severin.
  • Premierul Boc, atacat cu ouă clocite.

Ei bine, să comparăm reacţiile:

  • Udrea spune că publicul a reacţionat pentru că a fost deranjat în timpul concertului, adăugând însă că, din cauza întunericului, spectatorii nu au avut cum să distingă cine sunt persoanele care trec prin dreptul scenei în timpul spectacolului.
  • Boc: „Nu ştiu cine a aruncat cu ouă. Ca premier, trebuie să fiu pregătit pentru orice în aceste vremuri de criză. Un premier trebuie să-şi asume orice. Eu nu am văzut, dar suntem pregătiţi să înfruntăm orice."

Ei bine, ăştia-s oamenii preşedintelui! Ar fi cazul ca domnul Băsescu să nu-şi anunţe candidatura la preşedinţie...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu