13 iulie 2009

Ridzi(poanca) de partid şi de stat

Întrebare de actualitate: cât timp îşi poate permite PD-L să o menţină pe doamna Ridzi în guvern şi mai ales cu ce costuri electorale?

Urmăream o emisiune TV şi un ziarist le explica foarte clar reprezentanţilor PD-L că politicianul se poate baza doar pe o noţiune imaterială, numită încredere! Acesta este capitalul pe care un politician îl poate afişa la momentul electoral. Nici nu prea contează dacă vinovăţia e dovedită sau nu. E vorba de percepţia pe care publicul o are. Şi doamna Ritzi chiar probleme insurmontabile din acest punct de vedere. Refuzul de a-şi da demisia are la bază totuşi o anumită susţinere. Din partea cui? Păi eliminând PD-L-ul care prin anumiţi reprezentanţi chiar ar renunţa să o mai susţină, ajungem la domnul Băsescu!

Dumnealui e pus într-o poziţie ingrată: dacă se leapădă de doamna Ridzi, riscă să piardă sprijinul celor apropiaţi care îl vor acuza că îi sacrifică pe cei care l-au ajutat (mă rog, pe donişoara Elena Băsescu) la nevoie; dacă o susţine în continuare, riscă să piardă capital politic în faţa populaţiei, atât dânsul personal cât şi partidul de suflet! Iată dilema din care nu prea poate ieşi! Şi când te gândeşti că tot scndalul a pornit de la un ziarist din presa sportivă! Toată stima domnului Tolontan care fără patimă explică punctual cum au decurs lucrurile!

De remarcat deasemenea activitatea comisiei parlamentare asupra cazului Ridzi!
Oricum, să sperăm că măcar de această dată lucrurile vor fi duse până la final...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu