29 martie 2010

Tehnologii ascunse?

Teoria reprimării tehnologiilor care ne-ar fi oferit energie ieftină şi din abundenţă este foarte răspândită la nivel global. De cele mai multe ori sunt învinuite grupuri care au legături cu industria petrolieră sau auto şi care în general profită de status qvo-ul existent în lume cu privire la producerea şi consumul de energie.

Temenul de energie, în acest context, nu se referă la energiile regenerabile sau termodinamice, ci la tehnologii care ar fi capabile să producă o schimbare de paradigmă în felul în care producem energie.

Multe dintre aceste tehnologii, cum ar fi un motore perpetuum mobile, sunt imposibile confrom legilor fizicii, aşa cum le cunoaştem acum. Altele în schimb, ca fuziunea la rece, deşi nu sunt fundamental imposibile, nu sunt totuşi acceptate de comunitatea ştiinţifică ca teorii de lucru. Cei care susţin existenţa unor conspiraţii spun că oamenii de ştiinţă sunt controlaţi şi cenzuraţi pentru a nu investiga aceste ramuri importante.

În plus, se crede că motoarele perpetuum mobile sau alte maşini capabile de produce energie la costuri foarte mici sunt cumva suprimate de către guverne şi grupuri de lobby, această practică existând de foarte mult timp.

Energia gratuită este considerată în general a fi pseudo-ştiinţifică sau nerealistică de către comunitatea ştiinţifică internaţională. Mulţi inventatori au încercat să construiască dispozitive pentru producţia ieftină de energie. Despre cei menţionaţi în continuare se crede că munca lor a fost marginalizată, deşi au avut succes.


Thomas Henry Moray – În 1930 acesta a declarat că el şi familia sa au fost ameninţaţi, de mai multe ori, iar laboratorul său a fost devastat pentru a-l intimida şi pentru a-şi opri demonstraţiile publice. Moray construise un dispozitiv care era capabil să extragă energie electrică din energie spaţială. Nici un cercetător nu a putut explica cum funcţionează aparatul, chiar şi dupa mai multe demonstraţii. Invenţia a fost distrusă de către partenerul său de afaceri care era frustrat că Moray nu a vrut să vândă invenţia marilor corporaţii.

Stanley Meyer are pe numele său nouă patente ce au legătură cu o maşină care funcţionează cu apă. A fost dat în judecată de doi investitori, iar un judecător l-a găsit vinovat de fraudă, fiind forţat să înapoieze 25.000 de dolari. A murit subit, iar autopsia a relevat că a avut un atac cerebral. Suporterii lui Meyer cred că acesta a fost asasinat pentru a-i ascunde invenţiile. Patentele lui Meyer sunt însă disponibile online.

Eugene Mallove a fost un suporter important al cercetării în probleme fuziunii la rece. A fost autorul unei cărţi, Fire from Ice (de fapt cartea se numeşte „Fire from Ice: Searching for the Truth behind the Cold Fusion Furor”), care detalia în 1989 experimentul, aparent de succes, a lui Stanley Pons şi Martin Fleischmann de la Universitate din Utah. Marllove era de părere că rezultatele au fost suprimate printr-o campanie organizată în media pentru a-i ridiculiza pe cei doi oameni de ştiinţă. A fost ucis în bătaie, în 2004 de către un agresor necunoscut. Moartea sa violentă a fost pusă în directă legătură cu munca sa, dar poliţia a declarat oficial că a fost doar o tâlhărie.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu