9 decembrie 2009

Disputa liberală

Foarte interesant. Liberalii au o dispută: la putere sau în opoziţie? Ce putem afla în acest context?

„Evenimentul zilei” ne informează că:
La şedinţa de ieri a Biroului Politic, fostul şef al PNL le-a spus colegilor că i s-a făcut propunerea de a guverna cu PDL, dar majoritatea celor prezenţi au fost împotriva unei împăcări cu Traian Băsescu.

Crin Antonescu a preferat registrul ironic, spunându-i lui Tă riceanu să îi transmită lui Traian Băsescu că preşedintele PNL s-a schimbat şi că, dacă are ceva de discutat, să îl sune pe preşedintele în funcţie.

Reproşul său a fost cu atât mai serios cu cât Tăriceanu era bănuit de mai multă vreme că poartă discuţii cu Traian Băsescu, dar fostul premier a dezminţit existenţa acestor contacte.

Tăriceanu s-a ales cu critici şi din partea altor lideri liberali precum Norica Nicolai, Relu Fenechiu sau Puiu Haşotti.
Deasemenea,tot „Evenimentul zilei” ne mai spune:
Antonescu şi Tăriceanu încearcă să-şi regleze conturile în PNL după ce Băsescu i-a aruncat fostului premier momeala revenirii la putere alături de democrat-liberali. Ipoteza intrării la guvernare şi apropierea congresului agită apele la vârful PNL. Fostul şef al PNL Călin Popescu-Tăriceanu a pus pe tapet problema intrării la guvernare cu Traian Băsescu după ce a negociat telefonic cu acesta. Preşedintele Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Ludovic Orban se opun. O primă bătălie se va da, astăzi, în Comitetul Executiv, sub presiunea liderilor de filiale speriaţi de spectrul opoziţiei.
Este de neînţeles (fără informaţii suplimentare :roll: ) poziţia adoptată de domnul Tăriceanu. Cum poţi să accepţi o nouă colaborare cu Traian Băsescu, după cei trei ani de lupte la baionetă? Ce-l poate determina pe un om să treacă cu vederea umilinţele la care a fost supus, să facă uitate şicanele şi acuzele aduse timp de ani de zile? Dacă răspunsul la aceste întrebări rezidă în simplul orgoliu personal de a reveni la şefia PNL, atunci aceasta este încă o dovadă a faptului că această clasă politică îşi merită oprobriul public. De altfel nici comentariile lăsate de „navigatorii” internet nu sunt departe de nivelul acestei clase politice...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu