2 februarie 2011

73% din rezerva BNR alcătuită din hârtii fără nicio valoare?

Ce aflăm din acest articol:
Prof. Dr. în economie Constantin Cojocaru a prezentat ieri (27.01.2011) la TVR R situaţia rezervei Băncii Naţionale a României (BNR), sustinând că graficele privind majorarea rezervei valutare prezentate de BNR nu sunt altceva decât niste tentative penibile de manipulare. El a arătat că, de fapt, cea mai mare parte a rezervei BNR (73%) este compusă din titluri de valoare, adică nişte simple hârtii, plasamentele BNR în aceste bonduri nefiind altceva decât un împrumut mascat acordat de către România altor state, în principal, Statelor Unite ale Americii (pe axa Bucuresti-Washington - n.r.). Ca urmare a acestor plasamente, BNR a rămas fără valută, banca naţională fiind nevoită să apeleze, astfel, la împrumuturi înrobitoare la FMI. Perdantul este în opinia lui Cojocaru, poporul român care s-a ales cu niste hârtii ce ar putea să nu aibă nicio valoare, însă este nevoit să plătească comisioane grase şi dobânzi pentru creditele FMI. Totul cu sacrificarea întregii populaţii a României!! Un fel de fumărici modern!
În opinia lui Cojocaru, banii „împrumutaţi” de SUA şi de alte state de la România au fost injectaţi în dezvoltarea anumitor economii şi suţinerea anumitor războaie.
Această megaschemă financiară face parte, în opinia lui Cojocaru, dintr-o strategie la scară planetară de sifonare a fondurilor statelor vulnerabile, cu o conducere coruptă, „subordonată” structurilor de putere internaţionale sau şantajabilă.
Canalale de difuzare a acestei inginerii sunt, fără îndoială, cele masonice, având în vedere că guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, un veritabil asasin economic al Romaniei, este presedintele Clubului de la Roma din România şi unul dintre membrii marcanţi ai ocultei mondiale.
Schema succintă de sifonare a valutei BNR:
Rezerva anuala BNR 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de cărti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcătuită din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul reprezinta doar
 o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu bani luati cu 
dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME 
financiare, asasini economici si manipulare pe filiera masonica, pentru 
ruinarea Romaniei. La TVR R
„Rezerva naţională a unui stat, în acest caz a României, este transformată în hârtii fără valoare printr-o inginerie financiară, iar banii sunt sifonaţi într-o anumită direcţie”, a arătat Cojocaru. El a precizat că schema nu este nouă, fiind folosită cu succes pentru „salvarea” marilor conglomerate financiare de pe Wall-Street, acţiune prin care au fost sifonaţi peste 700 de miliarde de dolari, sumă provenită din fondurile contribuabilului american.
La acestă schemă contribuie, din plin, organismele internaţionale de rating precum Fitch şi Moody’s, care, evident au cotat bondurile americane, în momentul cumpărării acestora de către România cu calificativul AAA.
Potrivit lui Cojocaru, din cele 37 de miliarde de euro, cât este acum rezerva BNR, aurul reprezinta doar 7%, respectiv 2,59 miliarde de euro, depozitele în valută (euro şi dolari) reprezintă 20% din structura rezervei, adica 7,4 miliarde euro, în vreme ce o covârşitoare parte, respectiv 73% (peste 27 miliarde de euro) reprezintă titluri de valoare, hârtii cumpărate de România care a împrumutat, astfel, mascat SUA.
Cu alte cuvinte, rezerva „reală” a BNR este în acest moment de doar 10 miliarde de euro (incluzând şi valoarea aurului), adică pe undeva pe la nivelul anului 2001.
Noi centrăm, noi dăm cu capul…
Aceste titluri de valoare au avut un rating foarte bun în momentul cumpărării lor de către România, respective AAA, rating dat, însă, tot de instituţiile controlate de SUA”, a arătat Cojocaru care a precizat că acest lucru nu este o garanţie în sine şi nu se ştie dacă aceste hârtii mai valorează ceva astăzi. Aşadar, rezerva „reală” a BNR reprezintă doar 27% din rezerva „declarată” de BNR, adică aproape 10 miliarde de euro, nivel care corespunde anului 2001. Este clar că acesta este nivelul peste care BNR nu a primit aprobarea să treacă. Decât, poate, doar mediatic…
Aşadar, din rezerva BNR de circa 37 de miliarde de euro:
7% – rezervele de aur
20% – depozitele de valută
73% – hârtii de valoare
Rezerva BNR2 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti
 de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita
 din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica 
parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda 
si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare,
 asasini economici si manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea 
Romaniei. La TVR R
Cele trei funcţii ale Băncii Naţionale a României - BNR (cel puţin la nivel teoretic):
1. Emite numerarul de care e nevoie fără a provoca inflaţie şi ţine sub observaţie preţurile. Această atribuţie este oarecum teoretică în condiţiile în care inflaţia a ajuns în unii ani şi la 250%.
2. Supraveghează băncile din România, astfel încât acestea să nu înşele cetăţenii. Şi aici politica BNR a eşuat, în condiţiile în care în acest moment, băncile comerciale din România fac „cămătărie”.
3. Administrează rezerva naţională a României, pe care, în mod normal, ar trebui să o transforme în aur sau într-o monedă considerată sigură. Şi aici BNR a eşuat, având în vedere că principala preocupare a băncii naţionale este transformarea valutei în hârtii de valoare, deci un process invers celui firesc, şi împotriva interesului naţional.
De unde provin banii din rezerve?! Şi unde se duc?!
Surse fireşti:
Doar 9% din rezerva naţională, adică circa 3 miliarde de euro, provin dintr-o sursă firească, adică de la cetăţeni, de la popor. Aceşti bani ar trebui să rămână în buzunarul Guvernului după achitarea salariilor, pensiilor, după plăţile făcute în sănătate, armată, învăţământ, etc.”, a arătat Cojocaru.
Surse nefireşti:
Circa 26% din rezerva BNR, adică aproape 10 miliarde de euro, este compusă din numerar aflat în circulaţie. BNR a pus tiparniţa să fabrice lei. A cumpărat cu acesti lei dolari şi euro de pe piaţă, mărind cantitatea de lei de pe piaţă, lucru care a condus la inflaţie. Inflaţia se produce atunci când masa monetară creşte mai repede decât producţia efectivă, astfel încât preţurile cresc, iar puterea de cumpărare scade”, a explicat Cojocaru.
Această valută de pe piaţă a fost dată cu împrumut prin cumpărarea acestor bonuri, hârtii de valoare, cu preţul creării de inflaţie, a conchis Cojocaru.
În ceea ce priveşte destinaţia banilor „împrumutaţi” de la România, Cojocaru a arătat că guvernele care au luat aceşti bani „i-au folosit să-şi construiască economia şi să poarte un război pe nu ştiu unde”. Aşadar, pe lângă trimiterea de militari în teatrele de operaţii, România ajută şi indirect, prin aceste „împrumuturi” la purtarea acestor războaie şi la promovarea intereselor americane în lume.
BNR încalcă flagrant Constituţia României. Creditele în valută îngroapă moneda naţională
În Constituaţia României scrie negru pe alb că moneda naţională a României este leul, care este folosit pentru plăţi pe tot teritoriul ţării. În realitate, BNR a încălcat flagrant Constituţia României şi funcţia de supraveghere atunci când a permis băncilor din România, aflate în proprietatea străinilor, chiar dacă au personalitate juridică româna, să acode credite în valută. O bancă comercială nu are voie să acorde credite în valută pentru că se încalcă Constituţia. Sunt bineveniţi să aducă dolari sau euro în ţară, însă aceştia trebuie convertiţi în lei”, a arătat Cojocaru.
Economistul a explicat că această politică încurajată de BNR a condus la slăbirea semnificativă a monedei naţionale. „Jumătate dintre creditele românilor sunt în euro. Dacă toate creditele luate de populaţie ar fi fost în lei, ar fi fost încurajată moneda naţională. Acest lucru nu ar fi condus, ca acum, la devalorizarea gravă a leului ci la valorizarea lui in timp. Leul s-a devalorizat de patru ori faţă de 1999, spre deosebire, de exemplu, de coroana cehă, care s-a apreciat puternic în ultimii 11 ani”, a continuat Cojocaru.
Cum reduc băncile comerciale Rezerva Minimă Obligatorie la BNR
Rezerva Minimă Obligatorie (RMO) în valuta la BNR este de 38%. Asta înseamnă că pentru fiecare 100 de euro daţi credit, banca depune 40 de euro în RMO la BNR. BNR le dă o dobândă bunicică pentru aceşti bani, cam ca la ei în ţară. În afară de a lua aceşti bani pe BNR nu o mai interesează nimic. Băgaţi ce comisioane şi ce dobândă vreţi voi la creditele pe care le acordaţi, dar mie daţi-mi cei 40%. Aceşti bani eu îi duc în rezerva naţională şi apoi, cum am văzut, îi dau imprumut altor ţări pe hârtii de trezorerie”, a mai spus Cojocaru.
Acum vine criza…
Criza a schimbat priorităţile băncilor. (…) Eu, ca bancă comercială, reduc creditele, nu mai vreau să dau credite românilor, aşa că îmi vreau înapoi banii depuşi în RMO la BNR. Şi, repede, într-o lună! Aceste bănci comerciale, care au dat credite în valută în România, au participat şi ele la marea ţeapă a bulei imobiliare prezentată de mass-media drept o criză financiară internaţională, s-au trezit cu găuri mari şi au venit la BNR şi au spus: dă-mi ăia 40% înapoi, ba, mai mult, trebuie să reduceţi RMO că noi nu mai avem bani. Atunci a avut loc o întâlnire precipitată între preşedintele Băsescu, premierul Boc şi guvernatorul Isărescu care s-au dus apoi la Viena să pună pe hârtie reducerea RMO de la 40% la 20 şi ceva la sută pentru valută şi la 27% pentru lei şi alte depuneri”, a adaugat Cojocaru.
Apare acum „salvarea” FMI şi vulpea supraponderală rapace Jeffrey Franks
Numai că BNR nu are de unde să dea banii înapoi pentru că băncile nu acceptă hârtii cu rating AAA. Ele vor bani. Băsescu şi Isăreascu au zis ca n-au de unde. Iar băncile au continuat: cum n-ai de unde… vezi că în hotelul ăsta de lux din Viena la camera 12 este FMI-ul… îţi dă un credit acum… 12 miliarde!! Luaţi bani de la FMI, plătiţi dobânda şi comisioanele grase şi aveţi bani să daţi băncilor comerciale”, a continuat Cojocaru.
El a explicat că, astfel, poporului român i-a fost dată o mare ţeapă, iar banii au fost sifonaţi acolo unde trebuie cu „sprijinul” Statelor Unite, care se află în spatele FMI.
Care este principalul contributor la FMI?! Guvernul American. Adică chiar acela pe care l-am împrumutat. Între timp, trebuie să plătim FMI miliarde de euro pe comisioane şi dobânzi. Aşa se fac banii astăzi în lume! Aşa sunt duşi banii acolo unde este nevoie, pentru dezvoltarea anumitor economii, pentru purtarea anumitor războaie…”, a conchis Cojocaru.
Între timp, în presa mainstream aservită, românii sunt spălaţi pe creier cu mesajul că FMI salvează guvernul de la faliment iar Romania va primi bani numai după ce-i termină pe pensionari şi aduce la sapă de lemn întreaga populaţie.
Deznodămant apocaliptic al unei megascamatorii financiare
În final, RMO este adusă la zero, noi suntem datori vânduţi la FMI, banii noştrii sunt „daţi cu împrumut” guvernului American şi altor guverne ca ei să finanţeze FMI, să-şi susţină economia şi să poarte războaie. Dobânzile şi comisioanele grase nu le încasează poporul român pe hârtiile de trezorerie ci FMI pentru „împrumuturile” date României. În final această scamatorie financiară conduce la jupuirea cetăţenilor ţării”, a aratat, in final, Cojocaru.
PIB si datoria externa 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un 
castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR
 este alcatuita din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul 
reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu 
bani luati cu dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. 
MEGASCHEME financiare, asasini economici si manipulare pe filiera 
masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
Comentariu Bad Politics:
În acest context, „glumiţele” recente ale lui Jefrey Franks de la întâlnirea cu papuaşii de la patronate şi sindicate chiar nu par deplasate. În lumina dezvăluirilor facute de Dr. Cojocaru, apreciem că aceste glume au fost chiar de bun simţ şi destul de reţinute. Credem ca JF era în măsură să facă de-a dreptul başcălie de „deranjul” genetic cocoţat în vârful puterii politice şi economice a României.
Când o să mai explodeze mămăliga, să sperăm că în viitorul apropiat, mai ales că ne paşte un nou acord cu FMI, este bine să ştiţi cine a asigurat regia pentru acestă scamatorie din partea română – domnii Mugur Isărescu, Traian Băsescu şi Emil Boc, acompaniaţi de pleiada de acoliţi, uşor de identificat.
Ce-ar mai fi de spus? Poate de citit şi: Isărescu..., Actualul împrumut extern al României în context internaţional
A se vedea şi:
- Secretele lui Mugur Isărescu
- Începutul unei noi ordini mondiale prin noua criză financiară mondială
- Domnului Mugur Isărescu, mason, slugă şi executant al elitelor
Deci, reţinem că mult trâmbiţatul prin presă noroc al ţării cum că la conducerea BNR se află o persoană ca Mugur Isărescu, mason, membru al Comisiei Trilaterale (vezi pagina 3 a documentului) care conduce cu înţelepciune această instituţie fundamentală (de prea mult timp, zic eu), acest noroc zic, s-ar putea să se dovedească a fi o mare nenorocire pentru acest popor...

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu