23 martie 2011

Fractura logicii oficiale

Aseară CSAT a decis: România participă la atacul asupra Libiei (pentru că dincolo de orice artificii de exprimare şi de justificare, exact asta face această coaliţie ad-hoc în fruntea căruia s-a plasat preşedintele Sarcozy, căruia Gadafi i-a sponsorizat campania electorală din 2007)!
Contribuţia românească - conform declaraţiei preşedintelui Băsescu:
România va participa cu 205 militari la bordul fregatei Regelui Ferdinand şi doi ofiţeri de stat major.

Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de securitate.

Adică NATO nu se implică direct (de teama votului de veto cu care a ameninţat Turcia), dar ceva tot face. Eu ştiam că există obligativitatea de a acţiona militar alături de celelalte state membre NATO în cazul în care una dintre aceste ţări ar fi atacată, aceasta fiind raţiunea declarată a acestei structuri militare. Ori, constatăm că realitatea este alta...
Altfel spus, încă mă-ntreb ce caută militarii români în Marea Mediterană? Asta ca să nu mai vorbim despre cele 4,5 milioane de euro pe care guvernul va trebui să-i găsească pentru această acţiune? Bani pe care nu-i avem, că aşa ne-au spus guvernanţii, că de-aia s-au tăiat salarii, s-a crescut TVA-ul şi s-au luat toate acele măsuri aberante de anul trecut. Păi dacă nu-i avem, de unde o să-i ia domnu' Boc?
Din buzunarele noastre desigur! Oricum, aştept cu nerăbdare viitoarele alegeri parlamentare. Vor fi un real test de inteligenţă a poporului român... Atât cât a mai rămas din el, în cazul în care n-a devenit deja o populaţie aflată în voia sorţii. Vitrege.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu