Fiecare poftă are o cauza:
Unora le este poftă de ciocolată, altora de ceva sărat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atât de puternică încât te face să ieşi din casă şi să te duci la magazin să-ţi cumperi mâncarea după care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modalitatea prin care organismul îţi spune că duce lipsă de vreo substanţă. Şi de multe ori, ca să-ţi satisfaci într-adevăr pofta, trebuie să mănânci altceva decât crezi că ai nevoie.
- crom pe care îl găseşti în brocoli, struguri, brânză, fasole boabe, pui, ficat de viţel
- carbon pe care îl găseşti în fructe proaspete
- fosfor pe care îl găseşti în pui, vită, ficat, peşte, ouă, lactate, nuci, legume, fulgi
- tryptophan pe care îl găseşti în brânză, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide.
- fosfor pe care il găseşti în pui, vită, ficat, peşte, ouă, lactate, nuci, legume, fulgi
- sulf pe care îl găseşti în gălbenuşul de ou, ardei roşu, usturoi, ceapă
- fier pe care îl găseşti în peşte, carne de pasăre, fructe de mare, verdeaţă, cireşe negre.
- proteine pe care le găseşti în carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
- calciu pe care îl găseşti în muştar, ceapă, brocoli, legume, susan, brânză, napi
- potasiu pe care îl găseşti în măsline negre, cartofi, spanac, verdeţuri amare.
- siliciu pe care îl găsesti în nuci, seminţe
- tirozină pe care o găseşti în suplimentele de vitamina C, portocale, verdeţuri , legume şi fructe roşii
- tryptophan pe care îl găseşti în brânză, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide.
- vitamina B1 pe care o găseşti în fasole, nuci, seminţe, ficat
- vitamina B3 pe care o găseşti în ton, carne de vită, pui, curcan, porc, legume, seminţe
- cloruri pe care le găseşti în peşte, lapte de capră, sare de mare.
- siliciu pe care îl găseşti în nuci, seminţe
- tirozină pe care o găseşti în suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume şi fructe roşii.
Pomelo
Pomelo (grapefruit) se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar şi în zonele mai calde din America.
Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungând uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş. Coaja galben-verzuie este moale şi groasă şi poate fi folosită la prepararea marmeladei. În China, coaja este folosită şi la prăjituri. În Vietnam, florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.
În general, se consumă fructul pur si simplu. Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9. Coaja poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii. Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli, printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.
Pomelo are proprietati diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100 g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal. Mulţi susţin efectele sale împotriva stresului.
Se înmulteşte rapid prin seminţe şi are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obţinută este deosebit de decorativă şi în casă.
Să fiţi sănătoşi!
Unora le este poftă de ciocolată, altora de ceva sărat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atât de puternică încât te face să ieşi din casă şi să te duci la magazin să-ţi cumperi mâncarea după care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modalitatea prin care organismul îţi spune că duce lipsă de vreo substanţă. Şi de multe ori, ca să-ţi satisfaci într-adevăr pofta, trebuie să mănânci altceva decât crezi că ai nevoie.
- Dacă ţi-e poftă de ciocolată.
- Dacă ţi-e poftă de ceva dulce..
- crom pe care îl găseşti în brocoli, struguri, brânză, fasole boabe, pui, ficat de viţel
- carbon pe care îl găseşti în fructe proaspete
- fosfor pe care îl găseşti în pui, vită, ficat, peşte, ouă, lactate, nuci, legume, fulgi
- tryptophan pe care îl găseşti în brânză, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide.
- Dacă ţi-e poftă de pâine, pâine prăjită
- Dacă ţi-e poftă de grăsimi (chipsuri), prăjeli
- Dacă ţi-e poftă de cafea sau ceai
- fosfor pe care il găseşti în pui, vită, ficat, peşte, ouă, lactate, nuci, legume, fulgi
- sulf pe care îl găseşti în gălbenuşul de ou, ardei roşu, usturoi, ceapă
- fier pe care îl găseşti în peşte, carne de pasăre, fructe de mare, verdeaţă, cireşe negre.
- Dacă ţi-e poftă de alcool, sau pastile care să te relaxeze
- proteine pe care le găseşti în carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
- calciu pe care îl găseşti în muştar, ceapă, brocoli, legume, susan, brânză, napi
- potasiu pe care îl găseşti în măsline negre, cartofi, spanac, verdeţuri amare.
- Dacă ţi-e poftă de gheaţă
- Daca ţi-e poftă de mâncare prăjită
- Dacă ţi-e poftă de băuturi acidulate
- Dacă ţi-e poftă de mâncăruri sărate
- Dacă ţi-e poftă de mâncăruri acide
- Dacă ţi-e poftă de lichide
- Dacă ţi-e poftă de solide, mai degrabă decât lichide
- Dacă ţi-e poftă de băuturi reci
- Dacă ai anumite pofte în perioada premenstruală
- Dacă îţi este mai mereu foame
- siliciu pe care îl găsesti în nuci, seminţe
- tirozină pe care o găseşti în suplimentele de vitamina C, portocale, verdeţuri , legume şi fructe roşii
- tryptophan pe care îl găseşti în brânză, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide.
- Dacă nu ai poftă de mâncare
- vitamina B1 pe care o găseşti în fasole, nuci, seminţe, ficat
- vitamina B3 pe care o găseşti în ton, carne de vită, pui, curcan, porc, legume, seminţe
- cloruri pe care le găseşti în peşte, lapte de capră, sare de mare.
- Dacă ţi-e poftă de tutun
- siliciu pe care îl găseşti în nuci, seminţe
- tirozină pe care o găseşti în suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume şi fructe roşii.
Pomelo
Pomelo (grapefruit) se cultivă în Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar şi în zonele mai calde din America.
Pulpa fructului este galbenă cu variaţii de roz şi roşu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungând uneori până la dimensiunile unui pepene uriaş. Coaja galben-verzuie este moale şi groasă şi poate fi folosită la prepararea marmeladei. În China, coaja este folosită şi la prăjituri. În Vietnam, florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.
În general, se consumă fructul pur si simplu. Pomelo este bogat în vitamina C. Conţine luteină, betacaroten, potasiu, fier, magneziu şi calciu. Să nu uităm vitaminele B1, B2, B3, B5 şi B9. Coaja poate fi folosită pentru tratarea rănilor pielii. Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea şi tratarea răcelilor şi gripelor. Stimulează sistemul imunitar. Ajută în divere boli, printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulaţii.
Pomelo are proprietati diuretice ajutând la tratarea obezităţii. Are doar 42 calorii la 100 g pulpă. Este un stimulator digestiv ideal. Mulţi susţin efectele sale împotriva stresului.
Se înmulteşte rapid prin seminţe şi are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obţinută este deosebit de decorativă şi în casă.
Să fiţi sănătoşi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu