29 mai 2009

Din nou despre Nabucco...

Bătăliile (vizibile sau nu, cu şi fără victime) pentru sursele de energie ţin şi vor ţine capul de afiş al agendelor (politicienilor şi nu doar). În ultimii ani s-a tot vorbit de Nabucco, South Stream şi alte denumiri frumoase. În spatele acestor discuţii (mai la vedere, mai în spatele uşilor închise) au loc de fapt lupte aprige. S-a tot vorbit de faptul că trăim în era informaţiei. Este adevărat, dar până la urmă, energia este cea care învârte roata!

De aceea, faptul că civilizaţia umană încă nu a făcut pasul către noi surse de energie şi continuă să depindă în proporţie covârşitoare de combustibilii fosili (motivele acestei stări de fapt fiind o cu totul altă discuţie), vom continua să citim analize precum cea făcută în revista Capital:
care începe astfel:

Proiectul Nabucco are implicaţii mai mari decât pare la prima vedere. Crearea acestui traseu ar duce la modificări de substanţă în transportul de gaze din RP Chineză şi Japonia până în Germania şi Marea Britanie. Fiecare ţară are interesul său, indiferent că este furnizor, consumator sau doar e tranzitată de Nabucco.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu