1 februarie 2012

Ce ne pregătesc Jeffrey Franks şi Traian Băsescu

Surse: Duminică seara (29.01.2012), în jurul orelor 21:30, după întâlnirea oficială dintre Traian Băsescu şi delegaţia FMI, preşedintele s-a văzut, în secret, cu şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks. Dacă după întâlnirea oficială, ce a avut loc începînd cu orele 17:00, în faţa camerelor de luat vederi cei doi au dat mesaje de prudenţă, la întâlnirea privată, cei doi au „negociat” ... ca la uşa cortului.
Concret, Franks are misiunea din partea şefilor Fondului să impună manageri privaţi americani şi israelieni la majoritatea companiilor unde Statul Român încă mai deţine controlul acţiunilor.
Astfel, Franks doreşte ca în 2012, în două sau mai multe etape, să fie impuşi manageri străini la următoarele companii: Poşta Română, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm, Oltchim, CFR Călători, Transgaz, Transelectrica, Romgaz. În plus, Jeffrey Franks i-a mai cerut lui Traian Băsescu să pregătească terenul pentru a instala management privat şi la Nuclearoelectrica, o companie care, din punct de vedere economic, este probabil cel mai valoros activ rămas în proprietatea Statului Român. În schimbul acestei manevre, care constituie un prim pas în scoaterea respectivelor companii din patrimoniul statului nostru, FMI va fi de acord cu proiectul de Buget pe 2012, în nişte condiţii care să favorizeze actuala Putere.
Variantele sunt ca FMI să accepte ori un deficit bugetar sporit, majorat la 5% (în loc de 3%), asta în condiţiile în care majorarea deficitului va fi acceptată şi de Uniunea Europeană - sau, pur şi simplu, în 2012 FMI să acorde României un nou împrumut, în valoare de 17 miliarde de euro, bani care vor acoperi nevoile electorale ale Puterii actuale.
Reamintim că până acum, România a împrumutat de la FMI şi Banca Mondială 20 de miliarde de euro, din care 13 miliarde de euro au venit de la FMI. De asemenea, reamintim că datoria TOTALĂ a României este cifrată la suma astronomică de aproximativ 150 miliarde euro.

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu