25 septembrie 2009

Strategul Băse...

Mă tot întrebam în ultima perioadă ce mai poate face președintele Băsescu pentru a ne convinge să-l mai votăm o dată. M-am lămurit destul de repede. De câteva zile, ziarele și televiziunile au sărit pe două teme din raportul unei comisii prezidențiale (sexul comercial și dezincriminarea consumului de droguri ușoare). Ca întotdeauna, merită citit întregul document, care poate fi găsit accesând link-ul: Raportul extins al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice din România.

Părea destul de mult, dar ieri, dl. Băsescu ne-a demonstrat că poate juca mult mai urât și poate fi mult mai incorect într-o competiție. Așa se explică faptul că vrea referendum în ziua alegeilor prezidențiale pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari de la 471 la 300. Șeful statului susține că un Parlament mai mic ar fi și o modalitate de reducere a coruptiei,mai puțini politicieni de rang înalt care fac trafic de influență".

Este foarte greu pentru contracandidații domnului Băsescu să contracareze această mișcare diabolică, care de fapt se bazează pe lipsa de cultură politică a unei populații sărăcite și ușor de manipulat.

Ar merita reținut totuși că dacă în 2005 alegerea lui Traian Băsescu era o necesitate aproape istorică pentru a contrabalansa puterea tot mai mare a lui Adrian Năstase și a baronilor PSD-iști, în anul de grație 2009, același personaj, Traian Băsescu a devenit el un balast în calea adevăratei democratizări a țării.

Concluzia?
Băsescu nu mai trebuie votat încă o dată!

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu