26 august 2010

Euro-ţigănisme

Urmându-i pe italieni, francezii ne trimit înapoi ţiganii. Atât nouă cât şi bulgarilor. Deci pur şi simplu, fac tot ce pot pentru a scăpa de ei. Le dau şi bani, le pun la dispoziţie avioane, totul în dorinţa de a nu-i mai vedea în preajma lor. De a-i şti cât mai departe. De a-i uita. De a-şi duce viaţa aşa cum şi-au dus-o şi în perioada când ţiganii nu veniseră încă în „hexagon” şi „cizmă”!

Pe de o parte, cetăţenii obişnuiţi sunt de înţeles. Nimănui nu-i convine să fie deranjat, agresat, furat... Dar nu cetăţenii obişnuiţi le-au pus la dispoziţie zborul cu avionul. Nu cetăţenii obişnuiţi au luat măsuri menite a-i îndepărta pe ţigani, ci autorităţile unui stat european occidental, în anul de graţie 2010. Deci un astfel de stat a preferat să bage capul în nisip precum struţul şi să se prefacă a nu vedea problema. Marea sa rezolvare a fost să-i trimită pe ţigani înapoi de unde au veni. Şi asta în condiţiile în care, când cu cu ceva ani în urmă România era o aspirantă la integrare (de toate felurile), presa occidentală era plină de critici la adresa autorităţilor române care chipurile nu făceau destul pentru a „integra” minoritatea ţigănească. Cu alte cuvinte, poporul român nu făcea destul pentru civilizarea, culturalizarea, educarea minorităţii ţigăneşti. Cu alte cuvinte, nu rezolva problema!


Acum, când „problema” a ajuns în curtea lor, singura soluţie găsită de aceşti critici a fost aceea de a ni-i returna! Şi noi ce să facem cu ei? Avem cumva mai multe resurse pentru a-i „integra”? Halal soluţie!
Bahto delo delo!

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu