7 noiembrie 2009

O gripă controversată: A/H1N1

În această perioadă, gripa AH1N1 a devenit vedeta incontestabilă a spaţiului public. Din păcate, informaţiile despre prevenire, simptome şi tratare sunt contradictorii. Şi când spun informaţii mă refer atăt la cele oficiale, cât şi la cele neoficiale (şi pe internet sunt destule).

Iată în continuare un articol publicat pe site-ul Institute of Science in Society în 27.07.2009, autori fiind Dr. Mae-Wan Ho şi Prof. Joe Cummins. De reţinut că acest raport a fost trimis către Sir Liam Donaldson (Chief Medical Officer, UK) şi Administraţiei SUA pentru Hrană şi Medicamente.
Vaccinul e mai periculos decât virusul. Vaccinarea în masă: reţeta pentru dezastru.
Vă rugăm asiguraţi transmiterea pe scară largă a acestui material. Gripa porcină a apărut în Mexic şi SUA în aprilie 2009 şi s-a răspândit pe tot globul prin transmisie de la om la om. Noul tip de virus gripal A H1N1 nu se aseamănă cu nici un alt virus precedent izolat [1,2], după cum arată primele date eliberate în mai. Este o combinaţie ciudată de secvenţe (de material genetic, n.tr.) provenite de la virusurile de gripă aviară, umană şi porcină din America de Nord şi Eurasia.

Un virologist din Canberra, Australia a declarat presei că există posibilitatea ca virusul să fi fost creat în laborator şi pus în libertate din greseală [3]. Unii au sugerat că ar putea să fi fost creat pe post de armă biologica [4], în timp ce alţii dau vina pe industria zootehnică intensivă şi pe traficul extins al animalelor de companie, care creează oportunitatea apariţiei unor virusuri recombinate [5].

Dar ceea ce îngrijorează mai ales publicul sunt programele guvernamentale de vaccinare în masă menite să combată epidemia şi care ar putea fi mai rele decât epidemia însăşi.


Centrul de supraveghere se opune vaccinării şcolarilor
Guvernul SUA intenţionează ca în momentul redeschiderii şcolilor, în septembrie, să vaccineze toţi elevii, dar Centrul Naţional de Informare asupra Vaccinurilor (CNIV) a cerut administraţiei Obama şi tuturor guvernatorilor de stat să aducă dovezi că aceasta este [6] „necesar şi fără riscuri de sănătate” cerând „controlul strict al vaccinului, înregistrarea, monitorizarea, raportarea şi asigurarea de compensaţii în cazul tulburărilor produse de vaccinare”.

Departamentul de Sănătate al SUA şi cel al Securităţii Naţionale au declarat în aprilie, la scurt timp după apariţia epidemiei, că gripa porcină este o urgenţă a sănătăţii nationale. Ca rezultat unele şcoli au fost închise, unii oameni puşi în carantină iar companiile farmaceutice au încheiat contracte valorând în total 7 miliarde dolari pentru a fabrica vaccinuri care vor fi puse accelerat în circulaţie de către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente [7]. Aceasta înseamnă că vaccinurile vor fi testate pentru numai câteva săptămâni pe câteva sute de voluntari, copii şi adulţi, înainte de a fi administrate tuturor şcolarilor, în toamnă.

Mai mult, ca urmare a legislaţiei federale adoptate de Congres în 2001, o autorizaţie pentru uz de urgenţă permite companiilor farmaceutice, oficialităţilor din sistemul de sănătate şi oricui care se ocupă de administrarea vaccinurilor experimentale, ca în timpul unei stări de urgenţă, să fie protejat legal în cazul în care populaţia suferă leziuni în urma vaccinării. Secretarul Serviciilor Umane şi de Sănătate, Kathleen Sebelius, a garantat fabricanţilor de vaccinuri imunitate totală în faţa legii, împotriva oricăror plângeri în instanţă care ar putea rezulta în urma vaccinării. Unele state vor să impună vaccinarea obligatoriu prin lege.

CNIV se întreabă dacă statele sunt pregătite să se supună reglementărilor de securitate ale vaccinurilor din 1986, cuprinse în Actul Naţional despre Leziunile rezultate din Vaccinarea Infantilă, care include:
  • Sa se dea părinţilor informatii scrise despre beneficiile şi riscurile vaccinului înaintea vaccinării copilului
  • Înregistrarea vaccinurilor administrate copilului inclusiv numele producătorului şi numărul lotului
  • Înregistrarea vaccinurilor administrate în cartea de sănătate a copilului
  • Înregistrarea problemelor de sănătate seriose apărute ca rezultat al vaccinarii în cartea de sănătate a copilului şi înaintarea imediată a unui raport Sistemului de Raportare a Reacţiilor Adverse ale Vaccinărilor
CNIV ar vrea să ştie dacă statul va acorda compensaţii finaciare pentru eventuala lezare a copiilor prin vaccinare împotriva gripei porcine şi dacă părinţilor li se vor da „informaţii complete şi reale despre riscurile vacinării împotriva virusului gripei porcine” şi dacă vor avea dreptul să zică „nu” vaccinării.
Co-fondatorul şi preşedintele CNIV Barbara Loe Fisher a spus [6]:
Părinţii şi legislatorii ar trebui să se întrebe:
  • De ce sunt copiii cei care trebuie să primeasca cei dintâi un vaccin experimental?
  • Sunt şcolile echipate ca să înregistreze consensul informat al părinţilor înainte de vaccinare, să ţină evidenţa vaccinărilor şi să excepteze de la vaccinare copiii care din motive de sănătate ar fi supuşi unor riscuri majore în cazul vaccinării?
  • Vor şti cei care administrează vaccinul să monitorizeze copiii, să înregistreze imediat, să raporteze şi să trateze orice problemă de sănătate seriosă apărută în urma vaccinării?
  • Va avea statul resurse financiare pentru a acorda compensaţii copiilor lezaţi?
OMS şi febra vaccinării în masă
Ordinul vaccinării în masă a venit de la OMS [8]. La începutul lui iulie 2009, un grup de experţi în vaccinuri a concluzionat că epidemia e de neoprit, iar Marie-Paul Kieny, directorul OMS pe direcţia cercetării vaccinurilor, a spus că toate naţiunile vor trebui să aibă acces la vaccinuri şi că vaccinul va trebui să fie gata de administrare în septembrie.

Criticii arată că „experţii în vaccinare” sunt influenţaţi de producătorii de vaccinuri care vor să câştige profituri enorme de pe urma contractelor cu guvernele. Dar argumentul decisiv împotriva vaccinării în masă e că vaccinul nu e eficient ba, mai mult, e chiar periculos.
Vaccinul împotriva gripei porcine e ineficient şi creşte riscul de astm
Există numeroase argumente care arată că vaccinurile împotriva gripei nu funcţionează după cum s-a şi arătat în privinţa celebrului vaccin împotriva pandemiei de gripă aviară, care vaccin încă nu a fost produs. Virusul gripei se modifică rapid - chiar şi fără ajutorul ingineriei genetice şi în special cu ajutorul unei industrii zootehnice intensive - iar vaccinul ţinteşte tulpini specifice.

De asemenea, vaccinarea anti-gripală nu asigură protecţie permanentă şi trebuie repetată anual; vaccinurile sunt dificil de produs în masă, iar unele tulpini nu cresc deloc în laborator.

Numeroase studii arată că vaccinurile anti-gripale protejează puţin sau deloc şi nu există motive să credem că vaccinul împotriva gripei porcine va fi diferit. O revizie a 51 de studii separate implicând peste 294 000 copii au arătat că la copiii peste 2 ani, vaccinurile prin spray nazal conţinând virusuri de virulenţă redusă şi vaccinurile injectabile conţinând virusuri moarte previn între 59 si 82% din îmbolnăviri.

Prevenirea altor boli asemănătoare gripei a fost de numai 33-36%. La copiii sub 2 ani, eficienţa vaccinurilor de tip inactiv a fost similară cu efectul placebo. Efectele asupra sănătăţii ale utilizării vaccinurilor au fost imposibil de analizat deoarece studiile nu conţin suficientă informaţie şi lipsesc standardizările necesare pentru puţina informaţie prezentă.

Un raport publicat în 2008 a arătat că vaccinarea anti-gripală a copiilor de vârstă mică nu reduce numărul vizitelor la doctor sau la spital cauzate de gripă.

Pe de altă parte un studiu pe 800 copii suferind de astm a arătat că cei care au fost vaccinaţi anti-gripal au efectuat un număr ridicat de vizite la doctor şi la camera de urgenţă datorită problemelor cauzate de astm. Acest studiu a fost confirmat de un raport din 2009 conform căruia, copii cu astm care au fost vaccinaţi cu FluMist au prezentat un risc de 3 ori mai mare de spitalizare.

Vaccinurile de gripă sunt la fel de nefolositoare pentru adulţi şi bătrâni, dând protecţie redusă sau deloc împotriva unei game de îmbolnăviri, inclusiv a pneumoniei.
Adjuvanţi toxici în vaccinurile anti-gripale
Vaccinurile în sine pot fi periculoase, în special vaccinurile din germeni atenuaţi sau noile vaccinuri recombinate din acizi nucleici [10], acestea având potenţial de a genera tulpini virulente prin recombinare, acizii nucleici recombinaţi putând cauza boli autoimune.

O sursă majoră de toxicitate a vaccinurilor antigripale o constituie adjuvanţii, substanţe care au menirea să amplifice imunogenicitatea vaccinurilor. Literatura de specialitate dedicată toxicităţii adjuvanţilor este foarte vastă. Cele mai mlte vaccinuri au un conţinut periculos de mare de mercur sub formă de thimerosal (un conservant letal) de 50 de ori mai toxic decât mercurul însuşi.

O doză destul de mare poate cauza disfuncţii pe termen lung la nivel imunologic, senzorial, neurologic, motor şi comportamental. Otrăvirea cu mercur duce la autism, sindrom de atenţie deficitară, scleroza multiplă, deficienţe de vorbire şi limbaj.

Institutul de Medicină a arătat că sugarii, copiii şi femeile însărcinate nu trebuie injectate cu thimseoral, dar cu toate acestea cele mai multe vaccinuri conţin 25 de micrograme din această substanţă. Un alt adjuvant comun pentru vaccinuri este hidroxidul de aluminiu care cauzează alergie, şoc anafilactic (...).

La pisici acesta cauzează fibrosarcom (o formă de cancer) la nivelul injectării cu vaccin. Numeroşi adjuvanţi noi nu sunt mai buni, dimpotrivă, ar putea fi mai răi. Conform unei noi recenzii a publicaţiilor ştiinţifice şi farmaceutice, cei mai mulţi adjuvanţi noi incluzând MF59, ISCOMS, OS21, AS02 si AS04 sunt (...) mai toxici decât hidroxidul de aluminiu.
Statutul curent al vaccinului anti-gripă porcină
Cinci companii la nivel global au contracte pentru a produce vaccinul. Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis, Sanofis-Aventis şi AstroZeneca [16]. Cu toate că situaţia a fost deja împinsă dincolo de orice limită, există intenţia de a produce doze tot mai mici de vaccinuri cu ajutorul unei serii de noi adjuvanţi [17], totul petrecându-se cu „binecuvintarea” OMS (vezi mai jos).

Vaccinurile de gripă sunt produse tradiţional din virusuri non-virulente (atenuaţi sau slăbiţi) (vezi descrierea virusului în chenar). Pentru ca vaccinurile să fie eficiente trebuie să conţină virusul care afectează populaţia, dar în formă non-virulentă. Vaccinul acţionează prin faptul că sistemul imun este activat prin expunerea la forma non-virulentă (ne-patogena) a virusului şi ca urmare produce anticorpi care protejează organismul de forma patogenă a virusului.

Producerea de virusuri ne-patogene implică mai întâi identificarea şi producerea a două proteine care intră în alcătuirea suprafeţei virusului: hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N), care proteine determină virulenţa tulpinii virale şi abilitatea sa de a se răspândi.
Virusul gripal
Există 3 tipuri de virusuri gripale: A, B şi C. Virusul de tip A este cel care cauzează majoritatea îmbolnăvirilor la om păsări şi mamifere. Genomul său conţine 8 segmente de ARN codificând 11 proteine. Virusurile sunt clasificate pe subtipuri, pe baza celor 2 glicoproteine majore de suprafaţă: hemaglutinina (H) şi neuraminidaza (N) [18].

Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-şi rearanja segmentele genomice şi de a se recombina ca urmare crescând rata de evoluţie şi generare de noi tulpini. Recombinarea este utilizată larg în laborator în procesul creării de noi vaccinuri. Până la ora actuală, au fost identificate 16 subtipuri H şi 9 subtipuri N care în circulaţi la păsări sub forma a numeroase combinaţii [19].

Virusurile sursă sunt utilizate pentru producerea pe scară largă a tulpinilor virale non-virulente. Virusurile sursă au fost aprobate de OMS şi de către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente. Metoda principală de producere a virusurilor sursă este recombinarea (vezi chenar). Ouă de găină fertilizate sunt injectate cu tulpini virale non-patogene standard care se dezvoltă bine pe ouă.

Totodată ouăle se injectează cu tulpina patogenă care prezintă genele pentru proteinele H sau N care se doresc să se introducă în vaccinuri. Cele două tulpini virale se multiplică şi segmentele lor genomice (8 segmente/tulpină) se rearanjează rezultând 256 combinaţii posibile. Virusurile recombinate sunt selecţionate şi sunt alese tulpinile care conţin cele 6 segmente de genom care permit virusului să se dezvolte pe ouă şi care totodată conţin genele pentru proteinele H sau N ale virusului patogen (virus care circulă în populaţie).

Virusul sursă astfel obţinut este apoi injectat în milioane de ouă pentru producţia de masă a vaccinului. Metoda convenţională descrisă mai sus necesită una sau doua luni pentru producţia de vaccin [20].

Culturile de celule ar putea eventual înlocui ouăle de găină. Baxter International deţine un patent de producere a virusului patogen în culturi de celule. Virusul este apoi colectat şi inactivat cu formaldehidă, raze ultraviolete şi detergent [21].

Baxter a produs un vaccin conţinând virusul întreg H5N1 utilizând linii celulare Vero derivate din maimuţa africană verde şi au desfăşurat fazele 1 şi 2 ale testelor clinice cu şi fără hidroxid de aluminiu [22, 23]. S-a observat că adjuvantul toxic nu determină creşterea numărului anticorpilor împotriva tulpinii virale. Baxter a consimţit să livreze vaccin H1N1 la sfârşitul lui iulie şi începutul lui august 2009, dar detaliile despre modul de producţie ale vaccinului nu au fost date publicităţii [16].

În decembrie o filială Baxter din Austria a trimis spre testare vaccinul uman anti-gripal contaminat cu tulpina letală virala H5N1 de gripă aviară în 18 ţări incluzând Cehia, unde testările s-au soldat cu moartea animalelor de laborator utilizate [24]. Ziarele cehe au ridicat problema dacă nu cumva firma Baxter a încercat în mod deliberat să stârnească o pandemie.

Novartis, o altă mare firmă de farmaceutice, a anunţat în 13 iunie că a produs vaccin împotriva gripei porcine utilizând tot tehnologia bazată pe culturi de celule şi adjuvantul MF59. Acest adjuvant este de natură uleioasă şi conţine Tween80, Span85 şi squalena [25].

Studiile efectuate pe şoareci au arătat că adjuvanţii uleioşi induc probleme motorii şi paralizie. Squalena induce artrită severă la şoarecii de laborator, iar în cazul subiecţilor umani s-a constatat că administrarea de squalena între 10 şi 20 ppm (părţi pe miliard) duce la probleme grave ale sistemului imunitar şi apariţia de maladii autoimune [26].

Novartis a provocat un scandal de presă în 2008 ca urmare a testelor clinice cu vaccinul H5N1 desfăşurate în Polonia. Testarea a constat în administrarea vaccinului la 350 persoane fără adăpost de către asistente medicale şi medici polonezi, fapt care a dus la moartea a 21 dintre cei testaţi şi la aducerea personalului medical în instanţă de către poliţia poloneză [2, 28].

Novartis a pretins la vremea respectivă că decesele nu au fost determinate de vaccin [29] care, au spus tot ei, „fusese testat fără probleme pe 3500 de alte persoane”.

Vaccinul de la GlaxoSmithKline va fi produs din antigeni ai recent izolatei tulpini gripale şi va conţine adjuvantul AS03 care a fost aprobat de UE împreună cu vaccinul anti-gripă aviară H5N1 în 2008. Conform Raportului European Public de Evaluare [30], AS03 conţine squalena (10,68 miligrame), DL-alfa-tocoferol (11,86 miligrame) şi polisorbat 80 (4,85 miligrame).

Vaccinul H5N1 conţine de asemenea 5 miligrame thiomersal (derivat de mercur), polisorbat 80, octoxynol 10 şi diferite săruri anorganice. Compania promovează agresiv diferite sisteme de adjuvanţi pe post de „adjuvanţi avantajoşi” pentru a reduce doza de vaccin [31].

Un raport recent al OMS asupra principalilor producători de vaccinuri a concluzionat că în cel mai bun caz se pot produce 4,9 miliarde doze de vaccin H1N1 anual, asumându-se cea mai economică dozare (aceasta include utilizarea de adjuvanţi toxici selectaţi de fiecare producător) precum şi utilizarea la maximum a capacităţilor de producţie.

Directorul general al OMS, Dr. Margaret Chan şi secretarul general al Naţiunilor Unite dl. Ban Ki-moon, s-au întâlnit cu oficiali ai companiilor producătoare de vaccin în 19 mai şi le-au cerut acestora să rezerve o parte din capacitatea de producţie pentru ţările sărace care altfel vor avea un acces redus la vaccin în cazul unei pandemii [32].

Ultima vaccinare în masă în SUA a fost un dezastru.

În 1976 s-au înregistrat câteva cazuri de gripă porcină în rândurile soldaţilor de la Fort Dix, New Jersey şi numai unul dintre ei a decedat, cel mai probabil din cauza eforturilor fizice prea mari decât din cauza gripei [7]. Aceasta a dus la lansarea unei vaccinări în masă a 40 milioane persoane împotriva unei pandemii care nu s-a materializat. Mii de oameni au cerut despăgubiri pentru leziunile cauzate de vaccinare. Cel puţin 25 de oameni au murit şi 500 au paralizat [33, 34].
Simptomele de gripă porcină sunt cel mult moderate
În iulie 2009, au fost înregistrate 40.617 cazuri de gripă în SUA din care 319 decese, ceea ce înseamnă o mortalitate de 0,8 % [35], deşi se pare că rata mortalităţii a fost de fapt mult mai redusă. Experţii estimează că de fapt numai unul din 20 cazuri de gripă sunt raportate [36].

Marea Britanie e cea mai afectată ţară a Europei şi presa a raportat zilnic despre pandemie în iulie. O nouă linie telefonică de ajutor a fost deschisă în 23 iulie. Acolo, oamenii pot primi sfaturi şi chiar tamiflu fără să fie consultaţi de medici. În săptămâna deschiderii liniei s-a ajuns la cifra de îmbolnăviri record de 100.000 cu un total de 30 decese [37] ceea ce înseamnă o mortalitate de 0,03% (probabil o rată a mortalitatii mai apropiată de realitate).

Sir Liam Donaldson a dat dispoziţii să se facă pregătiri pentru 65.000 posibile decese, câte 350 pe zi în perioada de vârf a pandemiei [38]. Nu există planuri de vaccinare în masă în Marea Britanie, dar guvernul a dat comandă pentru 195 milioane doze de vaccin de la GlaxoSmithKline (GSK).

Vaccinul pe care GSK îl produce va fi testat pe un număr redus de persoane, în timp ce, conform rapoartelor, compania caută să „cântărească pericolul pandemiei faţă de riscurile unui vaccin potenţial periculos”. Acest fapt a fost caracterizat ca riscant de prof. Hugh Pennington, un microbiolog pensionat de la Universitatea Aberdeen, Scoţia.
„Prin limitarea testelor clinice, Glaxo riscă să nu calibreze doza de vaccin în mod optim şi aceasta ar duce la o vaccinare care nu numai că nu protejează populaţia ba, mai rău, îi pune sănătatea în pericol” a arătat Pennington.
Pennington a aratat de asemenea că, abilitatea vaccinului de a declanşa un răspuns imun al organismului e crucială dar că aceasta implică o testare aprofundată care să determine doza optimă de vaccin şi totodată să arate dacă un adjuvant este într-adevar necesar pentru sporirea efectului imun. (Dupa cum ştim, GSK promovează o nouă generaţie de adjuvanţi toxici). Domnia sa s-a referit şi la incidentul de la Fort Dix din 1976 (vezi mai sus).

Franţa a comandat vaccinuri de la Sanofi, GSK şi Novartis, dar nu vede niciun motiv pentru care ar trebui scurtată durata testelor clinice [16]. Compania farmaceutică franceza Sanofi-Aventis îşi dezvoltă propriul vaccin împotriva gripei porcine pe care îl va testa la începutul lui august. Se estimează că va fi nevoie de 2 luni şi jumătate de testări pentru ca să se obţină un vaccin „eficient şi sigur” după cum arată Albert Garcia purtătorul de cuvânt al companiei care a mai declarat că „vaccinul va fi gata în noiembrie sau decembrie”.

Baxter, în schimb, va începe testările clinice în august.

Glaxo a declarat că e pe cale să producă o mască de faţă antivirală pentru a preveni infecţia şi că totodată a crescut producţia medicamentului Relenza pentru bolnavii suferind deja de gripă porcină.

Există în mod clar moduri mai eficiente de a combate pandemia decât vaccinarea în masă: deasa spălare a mâinilor, suflarea nasului în batiste de unică folosinţă, evitarea aglomerărilor, amânarea deschiderii şcolilor - toate recomandate şi de guverne - şi am adauga dieta sănătoasă, exerciţiul fizic, vitamina D în cantitate suficientă pentru a stimula imunitatea [10].

În completarea articolului: concluziile şi explicaţiile unei specialiste în biologie şi doctor în ştiinte la o universitate din Germania:
  • OMS a modificat definiţia pandemiei. Vechea definiţie pentru virusul cauzator de pandemie era: un nou virus (i) care se răspândeşte repede (ii) şi pentru care populaţia nu are imunitate (iii) de aceea determină rate de morbiditate şi mortalitate ridicate (iv). Noua definiţie conţine numai (i) şi (ii). Sursa: „A Whole Industry Is Waiting For A Pandemic
  • Pandemia este clar promovată în scop de câştiguri financiare enorme şi promovare de cariere spectaculoase (aceeaşi sursă).
  • Vaccinurile vor conţine adjuvanţi care au rolul de a reduce cantitatea de virus omorât sau atenuat şi de a stimula imunitatea organismului, după cum deja ştiţi. În acest fel, se face economie la cantitatea de material viral care trebuie introdus într-o doză. Nu se ştie conform cărui mecanism acţionează aceste adjuvante după cum indică chiar acest articol despre actiunea adjuvantelor; vezi la sfirsitul articolului: New - Age Vaccine adjuvants: Friend or Foe?. Este practic un studiu care confirmă cele afirmate în articolul tradus (mai sus, n.n.). Ce mi se pare culmea culmilor e că se folosesc ca adjuvante substanţe despre care nu se ştie exact conform cărui mecanism acţionează ca adjuvant!
  • Numeroase surse avertizează că adjuvantele sunt toxice (vezi sursa „New - Age Vaccine adjuvants: Friend or Foe?” - un studiu întreg care arată că în unele cazuri adjuvantele pot avea reacţii adverse periculoase). Vezi şi lista de mai jos.
  • Articolele despre toxicitatea adjuvanţilor şi faptul că pot produce tulburări grave (autism, maladii autoimune etc.): Vaccine Adjuvant Linked to Autism and Cellular Damage, Swine Flu Shot May Rely on Emergency Use of Additives, FLU SHOTS AND THE NEW ADJUVANTS: BEWARE!, Squalene: The Swine Flu Vaccine's Dirty Little Secret Exposed
  • „Bomba” am găsit-o pe un site obscur: squalena e folosită pentru a distruge fertilitatea animalelor. Swine flu vaccine has adjuvants that impair fertility. La fel şi un alt adjuvant Tween 80: Polysorbate 80 Causes Infertility
  • Presa germană (main-stream) nu se sfieşte să arate că vaccinarea prevăzută în toamnă va costa enorm de mult (în jur de 1 miliard de euro) şi că dacă se vaccinează după cum se prevede la ora actuală 25 milioane persoane, asta ar putea însemna 250.000 oameni care să sufere de pe urma efectelor adverse vaccinurilor. Mai mult, sunt voci care denunţă vaccinarea ca pe un experiment în masă, pe pielea populaţiei germane. Sursa: Großversuch an der deutschen Bevölkerung
  • Nu în ultimul rând: producerea de vaccin folosind linii celulare (aşa cum arată şi traducerea) provenind de la diverse animale este considerată de către unii o idee periculoasă. Dacă linia respectivă e contaminată într-un fel sau în altul (chimic, patogen etc.) atunci contaminarea ajunge în vaccin şi de aici la populaţie. Liniile celulare folosite în laboratoare sunt menţinute în viaţa cu ser bovin. Dacă animalele de la care provine serul sunt infectate, de pildă, atunci infecţia ajunge la beneficiarii vaccinurilor. Sigur că toate „big-pharma” [marii producători de medicamente] urlă la ora actuală ca din gură de şarpe, acompaniate de OMS că nu vor face compromisuri cu calitatea vaccinurilor bla-bla-bla..., că totul e „safe” etc..., asa de „safe” că probabil vă amintiţi incidentele cu vaccinurile infectate cu gripa aviară trimise de Baxter în Cehia şi scandalul care a urmat (se menţionează şi în traducere).
În concluzie, vaccinarea are sens în cazul în care e vorba de un germen patogen care nu se modifică precum un virus şi numai dacă vaccinul şi-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Toată campania asta hei-rupistă de vaccinare mi se pare în acest moment mai mult decât suspectă. Este foarte probabil să existe o agendă ascunsă, pe lângă scopul foarte clar al obţinerii unui profit cât mai mare.

Orice om cu picioarele pe pamânt ar trebui să refuze o vaccinare accelerată împotriva unui virus de intensitatea celui actual în condiţiile în care virusul se va modifica oricum, iar vaccinurile vor conţine cel mai probabil adjuvanţi toxici.

Plus că, în Romania, vaccinurile vor fi, se spune, produse de Institutul Cantacuzino care prevede să producă 5 milioane de doze până în noiembrie. Şi în cazul vaccinurilor produse de Cantacuzino se pune aceeaşi problemă ca şi în cazul celor produse de „big pharma” [marile companii farmaceutice internaţionale, n.n.]: adjuvanţi, perioada de testare, etc.
Explicaţii tehnice pentru mai buna înţelegere a problemei
Virusul constă din 2 părţi: învelişul de suprafaţă care acopera un fragment de acid nucleic (materialul genetic-genomul) virusului. Materialul genetic codifică informaţia pentru producerea proteinelor (cărămizile) din care e alcătuită suprafaţa virusului. Aceste proteine (amintite şi în articol) sunt cele care determină virulenţa şi capacitatea virusului de a se răspândi.

Materialul genetic are capacitatea de a se recombina prin segmentarea materialului genetic şi rearanjarea segmentelor, la acest proces putând să participe una sau mai multe tulpini virale dacă acestea se „întâlnesc”. Prin rearanjarea (sau recombinarea) materialului genetic virusul se modifică atât din punct de vedere al genomului cât şi al proteinelor care alcătuiesc suprafaţa sa.

Vaccinul conţine virusuri omorâte sau slăbite prin diferite procedee. Nu cred că la începuturi vaccinurile conţineau adjuvanţi, în orice caz nu conţineau adjuvanţi toxici. Acum însă, companiile de medicamente vor să vândă cât mai multe doze de vaccin şi să scoată un profit cât mai bun.

De aceea, au renunţat la metoda tradiţională de a obţine vaccinul prin injectarea ouălor de găină (vezi în articolul tradus) şi folosesc culturi de celule care pot fi propagate mai rapid. Dar mai ales folosesc adjuvanţi. Dacă în mod normal adjuvanţii ar trebui să ajute (dupa cum le e şi numele), prin stimularea răspunsului imun al organismului la vaccin, ceea ce fac acum companiile farmaceutice e să taie din doza de vaccin (de virus mort sau atenuat) şi să o înlocuiască cu adjuvant care în multe cazuri e toxic. Adică „botează” vaccinul asa cum cârciumarii „botează” vinul lungindu-l cu apă...

Din lăcomie, s-a ajuns la situaţii extreme în care adjuvanţii reprezintă un procent revoltător de mare din masa dozei propriu-zise. Presupun că se utilizează substanţe cu potenţial toxic pentru că în mod natural acestea determină corpul să se apere, să producă anticorpi (în privinţa asta ar trebui consultat un medic).

Posibil ca în ecuaţia actuală să intervină şi planurile malefice ale mai-marilor lumii care se tot plâng de supra-populare de ani de zile. Ce e sigur e că actuala stare de lucruri se datorează lăcomiei marilor corporaţii farmaceutice şi lipsei totale de respect pentru viaţa a miliarde de oameni...

Iar dacă se ajunge să se injecteze substanţe toxice pe scară globală, e de presupus că se poate ajunge chiar mai departe... Asa că marile coporaţii ar trebui să nu se mai ofuscheze când sunt bănuite de tentativa de genocid.

Referinţele citate:
  1. New details on virus’s promiscuous past”, Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127.
  2. Garten RJ, Davis CT,Tussell CA et al. Antigenic and genetic charaatcteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.
  3. Virologist to make his case for lab origin of swine flu”, Peter Duveen, Opednews.com, 4 July 2009, http://www.opednews.com/articles/Virologist-to-make-his-cas-by-Peter-Duveen-090630-103.html
  4. „Is swine flu a biological weapon?”, Paul Joseph Watson, PrisonPlanet.com 27 April 2009, http://www.prisonplanet.com/is-swine-flu-a-biological-weapon.htm
  5. „CDC confirms ties to virus first discovered in U.S. pig factories” Michael Greger, 3 May 2009, http://www.hsus.org/farm/news/ournews/swine_flu_virus_origin_1998_042909.html
  6. „Swine flu vaccine should not be given to children in schools”, Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009, http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx
  7. „Now legal immunity for swine flu vaccine makers” F, William Engdahl, Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453
  8. Swine flu pandemic now ‘unstoppable’: WHO official, Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html
  9. What are the dangers of mandatory swine flu vaccination? Dr. Mercola, June 2009, http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2009/07/15/What-are-the-Dangers-of-Mandatory Mandatory-Swine-Flu-Vaccination.aspx
  10. Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.
  11. Jefferson T, Rivett A, Harnden A, DiPietrantoni C, and Demicheli V. Vaccines for preventing influenza in healthy children (Review). Cochrane Database Systematic Review 23 April 2009, http://mrw.interscience.wiley.com/cochrane/clsysrev/articles/CD004879/pdf_fs.html
  12. Szilagyi PG, Fairbrother G, Griffin MR et al. Influenza vaccine effectiveness among children 6 to 59 months of age during 2 influenza seasons: a case-cohort study. Arch Pediatr Adolesc Med 2008, 162, 943-51. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18838647
  13. Christy C, Aligne C, Auinger P, Pulcino T and Weitzman M. Effectiveness of influenza vaccine for the prevention of asthma exacerbations. Arch. Dis Child 2004, 89, 734-5, http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=15269071
  14. Flu vaccination may triple risk for flu-related hospitalization in children with asthma, 25 May 2009, http://www.medscape.com/viewarticle/703235
  15. Petrovsky N, Heinzel S, Honda Y, Lyons AB. New-age vaccine adjuvants, friend or foe? BioPharm International 2 August 2007, http://biopharminternational.findpharma.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=444996&sk=&date=&pageID=5
  16. „Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders”, Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters. http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33
  17. H1N1 ‘swine flu’ vaccine, postnote, May 2009, number 331, http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf
  18. Avian Influenza (Bird Flu) CDC, 18 November 2005, http://www.cdc.gov/flu/avian/gen-info/flu-viruses.htm
  19. Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds.Science 2006, 312, 384-8.
  20. Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives 114,A108-111.
  21. Kistner,O,Tauer,C, Barrett,N. Mundt,W. Method for Producing Viral Vaccines 2009 Patent application US2009/0060950A1
  22. Ehrlich HJ, Müller M, Oh HM, Tambyah PA, Joukhadar C, Montomoli E, Fisher D, Berezuk G, Fritsch S, Löw-Baselli A, Vartian N, Bobrovsky R, Pavlova BG, Pöllabauer EM, Kistner O, Barrett PN; Baxter H5N1 Pandemic Influenza Vaccine Clinical Study Team. A clinical trial of a whole-virus H5N1 vaccine derived from cell culture. N Engl J Med. 2008 Jun 12;358(24):2573-84.
  23. Ketel.W,Dekker,C,Mink,C,Campbell,J,Edwards,K,Patel,S,Ho,D,Talbot,H,Guo,K,Noah,D,Hill,H.Safety and immunogenicity of inactivated, Vero cell culture-derived whole virus influenza A/H5N1 vaccine given alone or with aluminum hydroxide adjuvant in healthy adults Vaccine 2009 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.03.015
  24. „Bird flu mix-up could have spelled disaster”, NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400
  25. Kenney RT and Edelman R. Survey of human-use adjuvants. Expert Review of Vaccines April 2003; 2(2):167-88, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12899569?ordinalpos=5&itool=EntrezSystem2.PEntrez.;
    Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
  26. „Vaccines may be linked to Gulf War Syndrome”, Chiroweb.com, June 12, 2000, http://www.chiroweb.com/mpacms/dc/article.php?id=31730
  27. „Homeless people die after bird flu vaccine trial in Poland”, Mathew Day, Telegraph, 2 July 2008, http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html
  28. „Homeless people die after trials of bird-flu vaccine”, 10 July 2008, Pharmaceutical Portal for Poland, http://www.pharmapoland.com/next.php?id=62409
  29. „Polish industry not dented by deaths”, Emma Dorey, Entrepreneur, 21 July 2008, http://www.entrepreneur.com/tradejournals/article/181991358.html
  30. Pandermrix = European Public Assessment Report [EMEA] 27 September 2009, http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/pandemrix/pandemrix.htm
  31. Vaccine adjuvant system technology background information. GlaxoSmithKline, accessed 25 July 2009, http://www.gsk.com/media/flu/flu-adjuvant.pdf
  32. Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; the World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force.New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034
  33. 1976 swine flu outbreak, Wikipedia, 22 July 2009, http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak
  34. Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F. Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.
  35. 2009 flu pandemic in the United States”, Wikipdeia, 22 July 2009, http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_the_United_States
  36. 2009 flu pandemic, Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic
  37. „Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week”, Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009, http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/23/swine-flu-website-overwhelmed
  38. „Swine flu: medical chief orders NHS to prepare for 65 000 deaths – with a toll of as many as 350 a day”, Daniel Martin, The Daily Mail, 17 July 2009, T, http://www.dailymail.co.uk/news/article-1200012/Swine-flu-Every-child-16-vaccinated--when.html
  39. „Glaxo to limit tests of flu vaccine, citing urgency”, Jason Gale and Trista Kelley, Bloomberg Press, 22 July 2009,http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601102&sid=apkg_4J.PCEw

Postări asemănătoare pe categorii



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu